Ga terug

Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip

As Cooked By Ginger
Een heerlijke ovenschotel met quinoa, broccoli, kip en kaassaus.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 g quinoa
  • 1 broccoli
  • 350 g kippenblokjes
  • 550 ml melk
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl tijm
  • 100 g emmentaler geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water.
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook of stoom ze gaar.
  • Besprenkel de kippenblokjes met flink wat olijfolie en kruid met het paprikapoeder, currypoeder, tijm en peper en zout. Meng en bak volledig gaar.
  • Laat de boter smelten in een sauspan en voeg de bloem toe. Meng met de garde tot zich een roux vormt en giet dan geleidelijk de melk erbij. Roer continu met de garde tot de saus ingedikt is.
  • Voeg de helft van de kaas toe aan de saus en kruid af met peper en zout.
  • Vul een ovenschotel met de helft van de kip, broccoli en quinoa en giet er de helft van de kaassaus over. Vervolg met de rest van de kip, broccoli en quinoa en de rest van de kaassaus.
  • Strooi er de rest van de kaas over en zet 15 minuten in de oven. Serveer.

Notities

  • Je kan dit gerecht perfect op voorhand maken. Ofwel bak je het af en warm je gewoon de gewenste portie op in de microgolfoven, ofwel maak je het tot voor het de oven in moet en strooi je vlak voor je wilt eten de kaas erover en bak je het af in de oven. Verleng dan de tijd in de oven tot 25 minuten ongeveer.
Trefwoord Broccoli, Kip, Ovenschotel, Quinoa