Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Brownies

Een paar dagen geleden kwamen de meisjes thuis eten. Eén van de vriendinnen maakte het hoofdgerecht. Een overheerlijke groentelasagne (moet ik dringend het recept van vragen). Ik nam de hapjes en het dessert voor mijn rekening. Aangezien de vriendinnen, incl mezelf, chocoladefans zijn, maakte ik brownies. Ik maakte ze voor de allereerste keer, dus het was niet zeker of het ging lukken. En dat deed het zo en zo. Ik maakte drie verschillende soorten en twee van de drie waren lekker, de derde gewoontjes. Maar dus, de gewone brownies en de brownies met pecannoten waren écht wel lekkeur! Zeker de dag erna (sorry vriendjes, de dag erna waren ze nog beter). Oh en er is eigenlijk niet zoveel werk aan. Helemaal geweldig dus.

IMG_1666-2

Benodigdheden:

140 g pure chocolade

4 eieren

300 g suiker

120 g bloem

250 g boter

optioneel: pecannoten, 2x een goede handvol

IMG_1675-2

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter op het vuur, let goed op dat de chocolade niet gaat aanbranden. Roer er af en toe in met een spatel. Zet aan de kant wanneer het gesmolten is.

IMG_1665-2

Doe de eieren in een grote kom en doe er de suiker bij. Klop dit tot een geelachtig schuim met de garde. Doe vervolgens de chocolade onder dit mengsel en meng er dan nog de gezeefde bloem onder. Je kan er nu eventueel nog de pecannoten onder doen. Hak deze grof voordat je ze toevoegt.

IMG_1680-2

Neem er een vierkante bakvorm bij, bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in. Giet het beslag in de vorm en zet het 45 minuten in de oven. Mijn bakvorm is 23×23 cm.

Haal het uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de vorm verwijdert. Snijd in 16 vierkantjes en serveer.

Heerlijk smullen maar!

IMG_1677-2

10 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *