Havermoutkoekjes met pindakaas en cacao
Laat je niet misleiden door het uiterlijk van deze havermoutkoekjes met pindakaas en cacao, want ze zijn god-de-lijk! Ik had er niet het volste vertrouwen in dat ze lekker gingen zijn en proefde ze een beetje sceptisch, maar God, ze zijn écht goed. Ze smaken een beetje zoals een Snickers, maar dan wat gezonder. De textuur is ook helemaal geweldig. Een zacht balletje om in te bijten. Ik kan er niet enthousiast genoeg over zijn. Het is eens iets helemaal anders dan de standaard koekjes. Deze moet je niet eens bakken. Ze zijn letterlijk klaar op 10 minuten. Ze moeten dan even opstijven in de koelkast en een uurtje later ben je gewoon keihard aan het genieten van een zoete zonde. Dé perfecte snack. Give me mooooore!
Benodigdheden, voor 12 koekjes:
135 g havervlokken
45 g cacaopoeder
1 tl vanille extract
60 g boter
80 ml honing of rijstsiroop
120 g pindakaas
Bereiding:
Meng de havermout met het cacaopoeder.
Doe de boter, rijstsiroop, honing en vanille in een steelpan en smelt tot één geheel op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Giet vervolgens bij de droge ingrediënten en meng goed. Laat afkoelen tot het niet meer te warm is om aan te raken.
Neem een bord waar je een stukje bakpapier op legt en maak balletjes van steeds één eetlepel van het mengsel. Je kan op deze manier ongeveer 12 koekjes vormen. Zet de koekjes/balletjes in de koelkast en laat een uurtje opstijven. Nadien zijn ze klaar om te serveren!
Tips:
- Bewaar de koekjes in een afgesloten doos in de koelkast. Zo kan je ze een vijftal dagen bewaren.
- Je kan honing of rijstsiroop gebruiken. Rijstsiroop is iets minder uitgesproken van smaak dan honing. Honing zal dus sterker doorsmaken.
- Je kan de balletjes ook invriezen en laten ontdooien in de koelkast. Na een nachtje in de koelkast kan je er weer lekker van genieten.
Enjoy!
Helemaal into no bake gebakjes? Check dan zeker eens deze verrukkelijke no bake cheesecake bars. Je kan me ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Havermoutkoekjes met pindakaas en cacao
Ingrediënten
- 135 g havervlokken
- 45 g cacapoeder
- 60 g boter
- 80 ml honing of rijstsiroop
- 120 g pindakaas
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Meng de havervlokken met het cacaopoeder.
- Doe de boter, honing of rijstsiroop, pindakaas en vanille in een steelpan. Smelt tot één geheel op middelhoog vuur.
- Giet bij de droge ingrediënten en meng goed.
- Laat kort afkoelen totdat de mengeling niet meer te warm is om aan te raken en rol balletjes. Gebruik ongeveer 1 eetlepel deeg per koekje.
- Leg op een vel bakpapier, laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
One Comment
Pingback: