Pizza bianca
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het nog eens herhalen? HEERLIJK!
Benodigdheden, voor 1 pizza:
1 rol pizzadeeg
200 g ricotta
150 g geraspte mozzarella
4 el geraspte pecorino
2 el lookolie
snufje rode pepervlokken
snuf zout
verse basilicum
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en meng de ricotta met de lookolie, rode pepervlokken, veel peper en een snufje zout. Zet apart.
Verdeel de mozzarella over de pizzabodem. Schep hoopjes van de ricottamengeling over de kaas. Dit gaat het gemakkelijkst met een lepel. Verdeel vervolgens een 10 tal blaadjes basilicum over de pizza en strooi de pecorino over het geheel. Sprenkel er als laatste wat olijfolie over en bak ongeveer 15 minuten of tot de korst en kaas goudbruin zijn.
Serveer en laat het smaken!
Laurence
One Comment
Pingback: