Aperitief: Bresaolarolletjes met dadels, munt en pistaches
Eerst en vooral: Een heel gelukkig nieuwjaar! Dat al jullie wensen mogen uitkomen. Hopelijk heeft iedereen een goede avond gehad. Het lief en ik hebben een etentje georganiseerd thuis voor de vriendengroep en erna zijn we een goed stapje in de wereld gaan zetten. Terwijl het lief nog slaapt, blog ik. Ik moet zeggen, het was echt een leuke avond. Nieuwjaar kan vaak wat geforceerd overkomen en ik denk dat veel mensen gewoon graag in hun pijama op de zetel willen liggen met een bak frituurhapjes op hun schoot. Maar niet ik, niet wij. Wij doen etentjes, drinken cava en vieren dik feest.
Over het etentje, ik beschrijf het nog eens een keertje voluit, maar het was erg lekker. We hebben het licht gehouden omdat we nog gingen dansen en dat kan nu eenmaal niet goed met een volle maag. Het was dus niet te zwaar. Ook de hapjes heb ik licht gehouden. Dit is alvast één ervan. Lekkere bresaola-rolletjes. Bresaola is een Italiaanse ham van puur rundsvlees die gedurende enkele weken droogt in zout, peper, kaneel, laurier en kruidnagel. Als ik me niet vergis. Enfin, het is alleszins overheerlijk en echt nog wel een gezond vleesje.
Oh, nog even vermelden. Het hapje is gebaseerd op een hapje uit het boekje van de Lidl. Maar dat recept werkt met een andere ham.
Benodigdheden, voor ongeveer 20 hapjes
150 g bresaola
50 g gepelde pistachenoten
50 g dadels
handvol munt
peper
Bereiding:
Snijd de munt fijn en hak de noten. Snijd de dadels fijn en meng alles door elkaar. Kruid met peper.
Neem een velletje bresaola en vouw het dubbel, zodat je een halve cirkel krijgt. Leg een theelepeltje van het mengsel in het midden en rol het op. Steek een tandenstoker erin en hopla. Klaar.
Een héél erg verrassende en lekkere combinatie.
Enjoy!
One Comment
Pingback: