-
Thaise scampikoekjes
Ik ben dolenthousiast over deze Thaise scampikoekjes. Ze zijn echt een héérlijk aperitiefhapje. Vol van smaak, een fijne textuur en gewoon te lekker. Oh, en ze zijn leuk om te maken. Win-win-win! De officiële benaming is ‘Tod Mun Goong’. Ze worden traditioneel anders gemaakt dan ik ze vandaag maak, maar ze zijn geïnspireerd op deze Thaise lekkernij. Scampi en rode…
-
Antipasto spiesjes
Wat zijn deze antipasto spiesjes een ideale manier om te starten met feestelijkheden, zoals kerstmis. Je kan dit aperitiefhapje volledig op voorhand klaarmaken en op tafel zetten wanneer je gasten er zijn. Dit geeft je de tijd om met andere hapjes of andere gangen van het menu bezig te zijn. Altijd aangenaam. Feestmenu Wanneer je een feestmenu opstelt, is het…
-
Top 10 gerechten van 2022
Elk jaar zet ik de 10 meest bekeken, gelezen en gemaakte gerechten op een rij en dat is met deze Top 10 gerechten van 2022 niet anders. Er is alweer een jaar voorbij (dat lijkt elk jaar sneller en sneller te gaan) en we blikken begin januari altijd even nostalgisch terug naar het afgelopen jaar. Wat werd er zoal gegeten,…
-
Ginger’s kerstmenu 2022
Ik heb op een korte periode veel feestelijke gerechtjes op jullie afgevuurd. Nu is het tijd voor een recap met ‘Ginger’s kerstmenu 2022, het is feest!‘. Gezellig tafelen Ik houd elk jaar rekening met een aantal zaken, maar het allerbelangrijkste voor mij is dat er zoveel mogelijk op voorhand klaargemaakt moet kunnen worden. Zodat iedereen, ook degene die het feest…
-
Trifle met braambessen en citroen
Yum, een lekker dessertje zoals deze trifle met braambessen en citroen, dat gaat er nu eens echt al-tijd in. Dit dessert is super feestelijk en zo eentje dat iedereen zal lusten. Het is fris, niet té zwaar en heeft een smaakcombinatie om gelukkig van te worden. Wat is een trifle? Een trifle is een klassiek gerecht uit de Engelse keuken.…
-
Zalm met bloedsinaasappel en olijven
Ik heb zalm al op honderd-en-een manieren gegeten maar ik at nog nooit eerder zalm met bloedsinaasappel en olijven. Voor alles een eerste keer en het zal zeker niet de laatste zijn! Vertel ons meer over de smaakcombinatie, Ginger. Wel, ik eet graag vis en het liefst van al, eet ik zalm. Ik eet het graag rauw, gerookt, gegrild, gelakt,..…
-
Kip cobbler
Oh la la, met deze kip cobbler zijn we alweer aan het eerste hoofdgerecht voor kerst aanbeland. Naar traditie maak ik altijd één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis voor jullie klaar. Aangezien het erg dure tijden zijn voor iedereen en we ons misschien geen duur stuk wild voor 20 personen kunnen permitteren, heb ik dit jaar extra…
-
Soep van broccoli en peer
Yummm, deze soep van broccoli en peer is superlekker en multifunctioneel plus plus! Ik maakte deze soep klaar als onderdeel van mijn kerstmenu. Afgewerkt met broodkruim, walnoten en gedroogde veenbessen. Kei lekker! Maar je kan hem nog op zoveel andere manieren gebruiken. Welke manieren dan, Ginger? Hij is kidsproof dus je kan het gerust inzetten als maaltijd voor je kindjes.…
-
Halloumi met veenbes en pistache
Ik weet dat op het eerste zicht deze combinatie misschien een beetje vreemd klinkt. Maar het is echt een aanrader om deze halloumi met veenbes en pistache een kans te geven, want de combinatie is goud waard. Het is gewoon echt super lekker! Ik was voor mijn kerstmenu een beetje in het rond aan het snuffelen. Je weet wel, op…
-
Scampi’s met spek en guacamole
Tijd voor een hapje! Deze scampi’s met spek en guacamole zijn een super leuk en lekker hapje. De scampi’s hebben een jasje van spek en zijn hierdoor lekker zout. Wat perfect samen gaat met de zachte smaak van guacamole, die we met rode chilivlokken toch een beetje spicy gemaakt hebben. Dit hapje is dé start van ‘Ginger’s kerstmenu 2022′, HOERA!…