Hertenburger met veenbessen
Hertenburger met veenbessen. Ik ging op mijn wekelijks ‘Tourke Delhaize’ en nam mee… Hertenburgers en veenbessensaus. Want come on,.. daar loop je niet zomaar aan voorbij zonder op zijn minst even te twijfelen of je het meeneemt of niet. Bij de Delhaize slagerij hadden ze net verse hertenburgers gemaakt en er lag een pakje veenbessensaus bij dus ik dacht: Hamburger, but make it winter.
Wild & veenbessen
Wild en veenbessen is een klassieke combinatie die gewoon àltijd goed is. Je kan daar niets mis mee doen. Ik ben zot van beide en combineer ze naar hartelust op verschillende manieren. Eén waarvan dus deze heerlijke winterse burger.
Wat heb je nodig?
- Hertenburgers
- Veenbessensaus
- Cambozola
- Veldsla
- Hamburgerbroodjes: naar keuze
- Peer
Wat moet je doen?
De hamburger is in een handomdraai klaar. Je mag je burgers aankorsten op hoog vuur aan beide kanten en ze vervolgens laten verder garen op middelmatig vuur. Als je het vuur lager zet, leg dan een schijfje Cambozola op beide burgers. Snijd de peer in dunne schijfjes en leg deze ook bij in de pan. Bak deze ook langs beide kanten.
Rooster je broodje en verwarm de veenbessensaus (niet té warm). Smeer een lepeltje veenbessensaus op de bodem van het broodje. Leg daarop wat veldsla en daarop de burger met Cambozola. Dan één of twee schijfjes peer (dat is naar keuze) en als laatste nog een beetje veenbessensaus en de bovenkant van het broodje.
En voilà, al klaar! Laat het smaken!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Cambozola: Dit is een milde blauwe kaas die een lekkere, stevige smaak heeft maar in vergelijking met andere blauwe kazen wat milder is. Heb je het graag wat straffer, kan je altijd voor een andere blauwe kaas gaan.
- Veenbessensaus: Je kan deze gerust zelf maken door veenbessen in te koken met een beetje suiker en citroensap en erna fijn te prakken, maar als je tijd wilt besparen vind ik het zakje veenbessensaus van bij Delhaize zeker wel een aanrader.
- Op voorhand maken: Dat kan, zoals bij elke goede burger, niet echt 🙂 Je kan je sides en je saus voorbereiden, maar verder maak je best alles à la minute.
- Bewaren: Het vlees blijft nog 1-2 dagen goed in de koelkast.
Check hier andere lekkere burgers die je nog op de website kan vinden!
- Burger met radicchio en boschampignons
- Zalmburger met mosterd en nachos
- Kabeljauwburger met tartaar
- Broccoliburger met geitenkaas
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Hertenburger met veenbessen
Ingrediënten
- 2 hertenburgers
- 2 hamburgerbroodjes naar keuze
- 2 schijfjes Cambozola
- 4 schijfjes peer
- 1 handje veldsla
- 4 el veenbessensaus
- boter
Instructies
- Bak de hertenburgers aan in boter. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op middelmatig vuur.
- Wanneer je het vuur lager zet, mag je de schijfjes peer bij in de pan leggen en op elke burger een schijfje Cambozola leggen. Bak de peer aan beide kanten.
- Rooster je broodje in de oven of in de broodrooster en warm je veenbessensaus wat op (niet té warm).
- Lepel een beetje veenbessensaus op het onderste broodje. Leg daarop een handje veldsla en daarop de hertenburger met Cambozola. Leg daarop één of twee schijfjes peer (naar keuze) en eindig met een lepeltje veenbessensaus.
- Hoedje van het burgerbroodje erop en laat het smaken!