Bloemkoolcouscous
Bloemkoolcouscous. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, maar lekker, dat is het alvast wel. Het is eigenlijk gewoon rauwe bloemkool die tot korrels in de blender werd gepulseerd. Het is een gezonder alternatief voor couscous, rijst,… Ik was eerst een beetje sceptisch toen ik er voor het eerst over hoorde, maar nu ben ik helemaal fan. Deze combinatie is gewoonweg verrukkelijk. Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen. Het leven is aan de durvers!
Dit gerechtje kan perfect dienen als gezonde lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekker stukje lams of biefstuk. Ideaal om mee uit te pakken bij een barbecue.
Benodigdheden, voor 2 personen:
1/2 bloemkool
1/4 komkommer, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes zonder zaadjes
handvol kerstomaten
10 zwarte olijven, in stukjes
100 g feta, in blokjes
2 stengels pijpajuin, in schijfjes
handje pompoenpitten
enkele stengels verse munt
enkele stengels verse basilicum
sap van 1/2 appelsien
sap van 1/2 citroen
Optioneel: pitjes van 1/2 granaatappel
Bereiding:
Snijd de bloemkool in grote stukken, was ze en doe ze in de blender. Pulseer totdat er fijne kruimels ontstaan. Doe in een grote mengkom. Voeg de komkommer, paprika, kerstomaten, olijven, feta, pijpajuin en pompoenpitten toe. Snijd de verse munt en basilicum fijn en voeg toe. Doe het sap van de appelsien en citroen erbij en meng. Kruid met peper en zout, meng opnieuw en serveer in kommetjes. Werk eventueel af met de granaatappel.
Tip: Voeg de granaatappel niet op voorhand al toe aan je maaltijd. De pitjes geven veel smaak af en zorgen ervoor dat het gerecht te fel naar enkel granaatappel zou smaken.
Smakelijk!