Spaghetti met broccoli-kip balletjes in roomsaus
Het is al eventjes geleden dat ik nog eens een pastaatje online zette. Niet omdat ik in tussentijd geen pasta gegeten heb, wel omdat ik iedere keer zin had in pasta met spekjes en tomatensaus en niet in broccoli-kip balletjes in roomsaus (hiervoor mag je de zwangerschap met de vinger wijzen, deze is de schuldige). Iedere keer opnieuw had ik er geen zin in en gebruikte ik de broccoli voor iets anders. Ik kan trouwens echt genieten van koude, gekookte broccoliroosjes om van te snacken. Toch echt wel lekker, niet? Ik bedenk me net dat ze lekker in hummus of een yoghurt-tahin dip moeten zijn. Ik zal mijn leukste snackideetjes eens op een rijtje zetten voor jullie. Ooit 😉
Eerst gaan we het over deze spaghetti hebben. Toen ik hem, na vier keer terug te komen op mijn weekplanning, ein-de-lijk maakte, waren husband en ik echt wel enthousiast. De balletjes zijn top in combinatie met de roomsaus met witte wijn die ik erbij maakte. GOEDGEKEURD!
Benodigdheden, voor 2 personen:
200-250 g spelt spaghetti
1 kleine broccoli
300 g gekruid kippengehakt (indien gewoon, nog zelf wat bijkruiden)
paneermeel
200 ml room
groot glas witte wijn
1 kippenbouillonblokje
peper, zout, gedroogde bieslook
olijfolie
Bereiding:
Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze gaar in gezouten water. Dit duurt zo’n 7-8 minuten. Spoel ze nadien onder koud water en laat volledig afkoelen. Wanneer de roosjes afgekoeld zijn, plet je ze en meng je ze onder het gehakt. Voeg wat paneermeel toe als het geheel te nat is (dep je broccoli op voorhand wat droog). Rol er balletjes van. Ik rolde ongeveer 10 balletjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en korst de balletjes aan op hoog vuur. Laat ze verder garen op laag vuur en haal ze vervolgens uit de pan.
Giet wat extra olijfolie in de pan en voeg een royale hoeveelheid gedroogde bieslook toe (een sjalotje kan ook op dit moment, maar ik kook zeer weinig met ui). Giet er na één minuut de witte wijn bij en verkruimel het bouillonblokje over het geheel. Laat de witte wijn wat uitkoken (niet té fel want je hebt voldoende vocht nodig). Wanneer de alcohol uitgekookt is, voeg je de room toe. Meng en laat even koken en zet dan meteen op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe zodat deze nog even kunnen verder garen en smaak aan de saus kunnen afgeven.
Kook je pasta gaar zoals aangewezen op de verpakking, giet af en voeg toe aan de pan. Meng alles zeer goed onder elkaar en serveer!
Werk eventueel af met wat versnipperde lente-ui en peterselie of nog wat bieslook.
Smakelijk eten!
Laurence
13 Comments
Sandy
Het was heel lekker
😉
As Cooked by Ginger
Super leuk om te horen dat het gesmaakt heeft ☺️
Marita houbrechts
Vanavond deze lekkere pasta gegeten, heerlijk!
As Cooked By Ginger
Heel leuk te horen! Bedankt voor je reactie.
Groetjes,
Laurence
Pingback:
Els Cartuyvels
Alweer een lekker gerecht. Tot december had ik nog nooit van jou gehoord, maar ondertussen is het hele gezin superfan. Minstens 1 keer per week staat hier een “ginger-gerecht” op tafel. Ons Hello Fresh-abonnement hebben we opgezegd, want in jouw kookboek en op de website vinden we genoeg inspiratie.
Groetjes uit Hasselt! 😘
As Cooked By Ginger
Wauw, wat een prachtig compliment! Doet me heel veel plezier 🙂
Bedankt voor je fijne reactie!
Laurence
Marianne Croux
Vanavond de balletjes gemaakt.. lekkkkkkeeeerrrr!!!
Zou je ze ook eerst kunnen koken alvorens ze te bakken? (ben zo’n kluns in het bakken van gehaktballen :D)
Dank je voor het lekkere recept!
As Cooked By Ginger
Ohh, leuk te horen!
Je kan de balletjes inderdaad kort koken en dan goudbruin aankorsten in de pan!
Laat het nog smaken 🙂
Laurence
An Reynders
Heel lekker dit gerechtje, alleen was mijn kleine broccoli net iets te groot 😉
As Cooked By Ginger
Haha iets meer broccoli dan kip voor jou dan 😉 Maar fijn dat het gesmaakt heeft!
Pingback:
Pingback: