Comfortfood,  Gevogelte,  Pasta

Spaghetti met broccoli-kip balletjes in roomsaus

Het is al eventjes geleden dat ik nog eens een pastaatje online zette. Niet omdat ik in tussentijd geen pasta gegeten heb, wel omdat ik iedere keer zin had in pasta met spekjes en tomatensaus en niet in broccoli-kip balletjes in roomsaus (hiervoor mag je de zwangerschap met de vinger wijzen, deze is de schuldige). Iedere keer opnieuw had ik er geen zin in en gebruikte ik de broccoli voor iets anders. Ik kan trouwens echt genieten van koude, gekookte broccoliroosjes om van te snacken. Toch echt wel lekker, niet? Ik bedenk me net dat ze lekker in hummus of een yoghurt-tahin dip moeten zijn. Ik zal mijn leukste snackideetjes eens op een rijtje zetten voor jullie. Ooit 😉

Eerst gaan we het over deze spaghetti hebben. Toen ik hem, na vier keer terug te komen op mijn weekplanning, ein-de-lijk maakte, waren husband en ik echt wel enthousiast. De balletjes zijn top in combinatie met de roomsaus met witte wijn die ik erbij maakte. GOEDGEKEURD!

IMG_6976

Benodigdheden, voor 2 personen:

200-250 g spelt spaghetti

1 kleine broccoli

300 g gekruid kippengehakt (indien gewoon, nog zelf wat bijkruiden)

paneermeel

200 ml room

groot glas witte wijn

1 kippenbouillonblokje

peper, zout, gedroogde bieslook

olijfolie

IMG_6975

Bereiding:

Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze gaar in gezouten water. Dit duurt zo’n 7-8 minuten. Spoel ze nadien onder koud water en laat volledig afkoelen. Wanneer de roosjes afgekoeld zijn, plet je ze en meng je ze onder het gehakt. Voeg wat paneermeel toe als het geheel te nat is (dep je broccoli op voorhand wat droog). Rol er balletjes van. Ik rolde ongeveer 10 balletjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en korst de balletjes aan op hoog vuur. Laat ze verder garen op laag vuur en haal ze vervolgens uit de pan.

IMG_6978

Giet wat extra olijfolie in de pan en voeg een royale hoeveelheid gedroogde bieslook toe (een sjalotje kan ook op dit moment, maar ik kook zeer weinig met ui). Giet er na één minuut de witte wijn bij en verkruimel het bouillonblokje over het geheel. Laat de witte wijn wat uitkoken (niet té fel want je hebt voldoende vocht nodig). Wanneer de alcohol uitgekookt is, voeg je de room toe. Meng en laat even koken en zet dan meteen op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe zodat deze nog even kunnen verder garen en smaak aan de saus kunnen afgeven.

Kook je pasta gaar zoals aangewezen op de verpakking, giet af en voeg toe aan de pan. Meng alles zeer goed onder elkaar en serveer!

Werk eventueel af met wat versnipperde lente-ui en peterselie of nog wat bieslook.

Smakelijk eten!

Laurence

IMG_6977

 

13 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *