Escalope Milanese met guacamole en tomaatjes
Dit is echt een topgerechtje, al zeg ik het zelf. Escalope Milanese kunnen we niet echt onder de noemer gezond plaatsen, maar het wordt dan ook vaak gegeten met pasta, tomatensaus en véél parmezaan (ook te heerlijk, natuurlijk) of zelfs met frietjes. Ik combineer het met gezonde ingrediënten, waardoor je guilt-free van je oh zo lekkere ‘shnitzel’ kan genieten. Het is snel klaar, waardoor het een perfect doordeweeks gerechtje is. Je kan het glutenvrij maken indien gewenst en het is gewoon echt zo lekker! Meer moet een mens niet hebben, toch?
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 kalfslapjes (of meer als ze klein zijn)
(glutenvrij) paneermeel
1 ei
een pakje trostomaatjes, kleintjes die nog aan de stengel hangen
2 avocado’s
peper, zout, lookpoeder, tijm, rozemarijn, oregano
olijfolie
Bereiding:
Doe de tomaatjes in een ovenschotel. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper, zout, tijm, oregano en rozemarijn. Zet 30 minuten in de oven op 180°C. Haal ondertussen de kalfslapjes door het ei en bedek met paneermeel. Zet apart.
Plet vervolgens de twee avocado’s en voeg peper, zout, lookpoeder en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en zet apart. Wanneer de tomaatjes nog een kleine tien minuten in de oven moeten staan, begin je met het bakken van je vlees. Bak het vlees in voldoende vetstof naar keuze (ik gebruikte boter). Als het vlees klaar is, kan je aan het serveren slaan.
Je kan het eten zo op twee borden dresseren, ofwel maak je er een leuke schotel van zoals op de foto.
Heel erg lekker.
Smakelijk!