Veggie

Broccoliburger met geitenkaas

It’s burger-time! En dat is alweer even geleden. Van tijd tot tijd kan ik zo’n zin krijgen in een burger, maar altijd dezelfde maken, lees: vleesburger, cheddar, tomaat, mayo, ui, vind ik dan ook maar saai. Plus, een foodblogger moet experimenteren, ah ja!

Je kan met duizend en één verschillende groentjes burgers maken. Spinazie, linzen, kikkererwten, zoete aardappel, pompoen,… Vandaag is het de beurt aan de broccoli. Een prachtig stuk groente met een sterke smaak. Niet iedereen eet het erg graag (zie: de echtgenoot), maar ik vind het echt een topper. Deze burger is dan ook een smaakbom van jewelste en zal jullie, hopelijk, zeker kunnen bekoren.

Benodigdheden, voor 4 burgers:

Voor de burgers: 

200 g broccoliroosjes

1 ei

60 g amandelmeel

1 tl witte en 1 tl zwarte sesamzaadjes

1/2 rode peper

1 tl currypoeder, 1 tl kurkuma, 1/2 tl komijn

peper, zout

Voor de afwerking:

4 schijfjes tomaat

handvol gemengde sla

8 schijfjes komkommer

1 rol geitenkaas

pitjes van 1/2 granaatappel

cocktailsaus

4 pistolets naar keuze

Bereiding:

Weeg de rauwe broccoliroosjes af en meng ze in de blender tot zeer fijne korrels. Doe dit in een mengkom en voeg de kruiden en het sesamzaad toe. Versnipper de rode peper en voeg deze ook toe, samen met het meel en het ei. Kruid stevig met peper en zout.

Zet het geheel een half uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven. Maak er daarna vier burgers van. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en korst de burgers aan op hoog vuur. Eens ze aangekorst zijn, zet je het vuur lager zodat ze verder kunnen garen zonder aan te branden.

Ondertussen snijd je je broodjes in 2 en smeer je een royale hoeveelheid geitenkaas op het bovenste deel van het broodje. Leg de broodjes met de binnenkant naar boven in de oven voor een 6-7 minuten. Voldoende om de kaas te doen smelten en de broodjes krokant te krijgen.

Haal de bodems uit de oven. Smeer er flink wat cocktailsaus op. Leg daarop de sla, vervolgens de broccoliburger en dan de tomaat en komkommer. Strooi er wat granaatappelpitten overheen en zet er dan de dekseltjes op. Druk goed aan.

Voilà, een heerlijke burger! Je kan hem serveren met een salade of je favoriete groentefrietjes.

Enjoy!

4 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *