-
Zoete aardappelfrietjes met scampi en bieslookmayonaise
Af en toe een goed frietje kan heel goed smaken. Dat kan niemand ontkennen. Volgens mij eten zelfs de grootste gezondheidsgoeroe’s af en toe een bakje met friet. Om dan de dikke kwak mayonaise niet te vergeten. Deze hoort er verplicht bij. Héér-lijk. Ikzelf ga zelden tot nooit naar de frituur. Als ik frietjes eet, is dat op restaurant met…
-
Aardbei-chiaconfituur
Ik eet stiekem echt heel graag confituur. Voornamelijk op toast, rijstwafels of crackers. Ik zal het niet snel tussen een pistolet smeren. Het goede aan confituur is dat het zo lekker is, het minder goede eraan is dat het vol met suiker zit. Je moet maar eens op de pot kijken, over het algemeen bestaat de pot voor de helft uit…
-
Komkommer- en wortelnoedels met mozzarella, croutons en een spiegeleitje
Dat is een hele mond vol, hé, die titel. En eigenlijk kon er nog ‘noten’ bij, maar ik wou niet overdrijven. Het gaat gewoon over een heerlijke, gezonde salade die voor een voldaan gevoel zorgt. Soms als je je salade té gezond en mager wilt maken, heb je gewoon nog keihard honger erna. Als je bijvoorbeeld alleen wat sla, komkommer,…
-
Granola met pindakaas
Granola met pindakaas. Ik ken heel weinig mensen die niet van granola houden. Ik ken er wel veel die het niet zo vaak eten en graag blijven vasthouden aan hun boke met choco ’s morgens, maar mensen die het echt niet lusten? Nee, die moet ik nog tegenkomen. De mengeling van havermout, noten, zaden, honing,… Het is gewoon heerlijk! Dat…
-
Aardappel- en courgettenoedels met Herta spekjes
Of ik de lekkere gerookte spekblokjes van Herta wou proberen? Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Na een korte brainstormsessie kwam ik al snel op een lekker gerechtje. Volledig goedgekeurd door de Hubby ook. Voor moest je me niet vertrouwen. Ik ben nogal zot van noedels. Ik participeer volledig aan de ‘ik maak noedels van alles’-gekte. Ik gooi…
-
Zalmburger met mosterddressing en nachos
Hier ben ik weer met een nieuwe burger. Zoals ik al een keertje zei, ben ik constant op zoek naar nieuwe burgerrecepten, omdat ik er gewoon zo dol op ben. Ik vermoed dat er weinig mensen zijn die een lekkere hamburger zo nu en dan niet kunnen smaken. Het lief en ik zijn er alvast dol op. Een zalmburger stond…
-
Tomaat mozzarella
Een lekkere, gezonde en frisse salade zoals deze tomaat mozzarella,… Dat kan zo heerlijk smaken. Zeker op je terras of in je tuin op een warme, zonnige dag. Geen te zware maaltijden wanneer het heet is, zo heb ik het graag. Tomaat mozzarella is een echte klassieker, maar blijft tegelijk ook een echte topper. Met wat extra toppings erbij heb…
-
Zondag Bakdag: Pindakaaskoekjes
Een hele mond vol: ‘Pindakaaskoekjes’ en ze zijn zo lekker dat je ook echt meteen je mond er mee wilt volproppen. Pindakaas, ik bleef er lange tijd van weg. Klonk me zo gek. Ik was meer fan van choco of speculaaspasta. Pindakaas kreeg gewoon geen plaats in onze typisch Belgische jeugd vroeger en ik was er dus nog niet mee…
-
Pasta met gerookte zalm en rucola
Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken. Pasta voor iedereen! Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd…
-
Quinoa-spinaziekoekjes met een tomatensalsa
Yes, yes, yes,… Dit is weer een echte winner. Ik kan altijd heel enthousiast worden als een nieuw receptje geslaagd is. Ik word nog enthousiaster als blijkt dat het ook nog eens heel mooi op foto staat. Blogger-heaven. Enkel nog kwestie van een leuke intro te schrijven en een leuke, lekkere en mooie blogpost is geboren. Terug naar de koekjes…