• Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Crème van feta met asperges, spek en tomaat

    Oeh la la, het voorgerecht van mijn kerstmenu is zeker geen klassiek voorgerechtje. In tegendeel, het is een niet alledaagse combinatie, maar wel eentje die werkt! Crème van feta met asperges, spek en tomaat. Een smaakbommetje dat toch niet te zwaar is. Het is ook gemakkelijk vegetarisch te maken, wat altijd handig is. Vaak kookt iemand voor de hele familie…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Feestdagen,  Snacks

    Kroketjes met spek en erwtjes

    Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Crostini met brie en veenbessen

    Is er eigenlijk een feestje geweest als je geen crostini of bruschetta hebt gegeten? Met deze crostini met brie en veenbessen ga je zeker aan je trekken komen op hapjesvlak. Een heerlijk en stevig hapje dat iedereen wel kan bekoren en extra ‘christmassy’ omwille van de veenbessen. Want geef toe, geen kerst zonder minstens één keer veenbessen in het menu.…

  • Aperitief,  Feestdagen,  Snacks

    Crackers met spek en kaas

    Oké, hear me out. Deze crackers met spek en kaas zijn ge-wel-dig. Je zou het niet meteen denken omdat ze zo simpel en gemakkelijk zijn en je maar weinig ingrediënten nodig hebt maar OMG, ze zijn top. Ik liet ze proeven aan mijn ouders en hun eerste reactie was ‘wow, dat is lekker’ en voor ik het wist, was het…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Tartaar van zalm en groene appel

    We zijn gewoon helemaal begonnen aan hét kerstmenu, ofwa? En dat met zo’n lekker aperitiefhapje als deze tartaar van zalm en groene appel. Hohoho! Mijn favoriete periode van het jaar toch wel, die feestdagen. Het is gewoon zo gezellig. Continu tafelen, lekker eten, gezellig samen zijn. Love it! Naar jaarlijkse gewoonte (behalve vorig jaar maar hé, toen was ik net…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Macaroni met scampi en broccoli

    Als je het woord ‘macaroni’ hoort, zijn wij Belgen geprogrammeerd om instant ‘met ham en kaas’ er achteraan te denken. Macaroni met ham en kaas, het is een toppertje, maar deze leuke pastavorm verdient meer smaakcombinaties als je het mij vraagt, zoals deze macaroni met scampi en broccoli. Soubry heeft een korte macaroni in het Al Dente gamma, deze is…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Courgettebrownies

    Holy moly, deze courgettebrownies zijn echt verrukkelijk lekker. Ze zijn smeuïg zoals je van een brownie wilt, maar niet tè. Ze zijn lekkere chocolade-achtig en zoet, zonder te zoet te zijn én, wat ook wel leuk is om te weten, ze zijn een gezondere variant! Hoezo dan, gezonder? Wel, we werken met een stuk minder vetstof, we voegen courgette toe…

  • Cake & Taart

    Koffie crumble cake

    Koffie crumble cake, drie prachtige woorden in één zin. Ingrediënten/drinken/eten waar mijn hartje sneller van gaat slaan. Koffie: JA, crumble: JA, cake: JA JA JA! Meng deze drie lekkere dingen samen en je krijgt gewoon een hemels gebakje. Al zeg ik het zelf. Een zachte, smeuïge cake met een subtiele koffiesmaak met een boterachtige crumble on top. I mean,… Ik…

  • Pasta,  Super Healthy

    Pasta met champignons en spinazie

    Deze snelle pasta met champignons en spinazie is simpel, gezond, vegetarisch en een ideaal gerechtje voor een doordeweekse avond waarop alles een beetje vooruit moet gaan. Je kent het wel, we noemen het ook wel eens ‘de avondrush’ De avondrush? De twee à drie uren tussen de school/crèche en bedtijd waarbij je kinderen moe en hongerig zijn en eten moeten…

  • Muffins & Gebakjes

    Dulce de leche muffins

    Hoe goed klinkt dat, dulce de leche muffins?! Voor wie niet heel goed weet wat dulce de leche precies is, het is een soort karamelpasta van melk. Letterlijk vertaald is het ‘zoet van melk’. Je kan het dan ook maken door een blik gecondenseerde, gesuikerde melk enkele uren te laten koken en afkoelen. Het goedje dat eruit komt… puur goud.…