Gevogelte,  Lunch,  Super Healthy

Meloen-kip salade

Vandaag gaan we, zoals de laatste tijd, weer helemaal voor gezond. Het is eigenlijk al een echt zomers gerechtje. Het is er nog niet helemaal het weer voor, maar we doen gewoon alsof het heel mooi weer is. Dat is zoals je niet alleen lacht als je gelukkig bent, maar dat je ook gelukkig wordt door veel te lachen. Waarmee ik wil zeggen. Je eet een frisse salade wanneer het mooi weer is, maar wie weet wordt het ook wel mooi weer als je een frisse salade eet. Jullie denken: ‘Hallo, klopt helemaal niets van!’, maar in mijn hoofd wel. Soms moet een mens in dingen geloven, ook al weet je stiekem dat er niks van aan is. Probeer het maar eens, word je gelukkiger van. Ik wijk, zoals gewoonlijk, weer helemaal af. Dat gebeurt meestal als ik aan het bloggen sla na een werkdag. Dan zit er veel in mijn hoofd dat eruit moet. Ontstressen noemen we dat. En bloggen is mijn manier om dat te doen. Vandaag dus deze heerlijke, gezonde, frisse en smakelijke meloen-kip salade. Enjoy!

IMG_1936

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 oranje meloen

2 kipfilets

1 kippenbouillonblokje

handvol rucola

1 zure appel

1 el plattekaas

1 el witte wijnazijn

currypoeder, peper, zout

IMG_1946

Bereiding:

Snijd de kipfilets in schijfjes van 1-2 cm. Kook ze in water waar je een kippenbouillonblokje in gedaan hebt. Kook dit zo’n 6-7 minuten of totdat ze gaar zijn. Snijd ze nadien in kleine blokjes en laat afkoelen.

Snijd de meloen in twee. Lepel de pitjes eruit en gooi dit weg. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes. Laat de twee helften ondertussen uitlekken op keukenpapier. Doe de meloenblokjes bij de (afgekoelde!) kip en zet apart.

Was de rucola en versnipper deze grof. Voeg toe aan de meloen en kip.

IMG_1951

Rasp nu de appel met of zonder schil (naar keuze) en meng dit met de plattekaas, peper, zout, 1/2 el currypoeder en de witte wijnazijn. Schep over het meloen-kip mengsel en meng. Kruid bij met peper.

Neem nu de uitgeholde halve meloen. Snijd een klein stukje van het poepje af zodat de meloen op een bord kan blijven staan zonder om te vallen. Schep de meloen volledig vol met het mengsel. Doe hetzelfde met de andere helft en serveer.

Heel erg fris, gezond én lekker.

Laat het smaken!

IMG_1941

 

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *