• Salades,  Vlees

    Rosbiefsalade met tomatensaus

    Een heerlijke salade, daar hebben we allemaal wel eens zin in. Ik eet ze heel graag, maar van mij mogen ze wel wat specialer zijn. Als ik ze zelf maak, zorg ik altijd voor voldoende ingrediënten, zodat je niet gewoon sla, komkommer, wortel en tomaat aan het eten bent. Je kan je salade zonder al te veel moeite wat opvrolijken.…

  • Pasta,  Vlees

    Glutenvrije tagliatelle met boontjes, parmaham en ei

    Zoals jullie allemaal weten, ben ik enorm gelukkig dat ik mezelf één van de ambassadrices van Delhaize mag noemen. Soms moet ik mezelf nog eens knijpen om er zeker van te zijn dat het echt wel waar is. Bij de aankondiging liet ik al weten dat ik jullie op de hoogte ging houden van leuke, nieuwe producten, dus laten we…

  • Ovenschotels,  Vlees

    Courgettebootjes met gehakt en tomaat

    Met courgette kan je alle kanten uit. Het heeft op zichzelf niet zo heel veel smaak, maar je kan het eindeloos combineren. Thuis aten wij niet zo vaak courgette, enkel als soep, maar verder niet echt. Ik denk omdat de mama niet zo’n fan is. Ikzelf daarentegen heb het áltijd in de koelkast liggen. Vorige week zat ik in de…

  • Vlees

    Gevulde groenten met wilde rijst

    Van een gezond, vullend en voedzaam gerechtje gesproken. Deze maaltijd heeft het allemaal. Een gerecht boor-de-vol groentjes, met wilde rijst en ‘gezond’ gehakt. Over gehakt gesproken, ik eet ofwel volledig kippengehakt ofwel volledig rundgehakt. Een mengeling met varkensgehakt is waarschijnlijk smaakvoller, maar ook ongezonder en vetter. Al doet elk mens natuurlijk waar hij zin in heeft. Ik wijs niemand graag…

  • Comfortfood,  Gevogelte

    Zoetzure kip met rijstnoedels

    Zoetzure saus kan je natuurlijk gemakkelijk uit een pakje kopen. Leuk en zo, maar dan heb je geen controle over wat erin zit. Als je hem lekker zelf maakt, heb je dat wel. Ik heb het niet zo voor eten uit pakjes. Ik wil graag weten wat ik eet en vooral ook zelf kiezen wat er in mijn eten zit.…

  • Gevogelte,  Salades

    Salade van gegrilde aubergine en ‘pulled chicken’

    Deze salade staat al sinds oktober op mijn ’to cook’ lijstje. Telkens ik hem op de planning zette, kwam er iets tussen. We gingen onverwachts ergens naartoe of (en dat is de belangrijkste oorzaak) ik vergat de kip uit te leggen. Ja, ik ben zo’n persoon die altijd een goede weekplanning maakt als het op het avondeten aankomt. Helaas ben…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Spirelli met kippenworst en salie

    Spirelli met kippenworst en salie. We gaan er niet om liegen. We houden van een gezonde levensstijl, maar we kunnen ook enorm genieten van een heerlijke pasta met worst en een goede roomsaus. Toch? Ik alvast wel. Ik eet over het algemeen erg gezond en af en toe maak ik eens iets ‘minder gezond’ klaar. Zolang het allemaal wat in…

  • Vlees

    Balletjes in tomatensaus met patatjes en spinazie

    Balletjes in tomatensaus. ‘Très origineel, zucht’, denken jullie nu, maar zo af en toe mag er wel eens aandacht geschonken worden aan de klassiekers. Ikzelf probeer altijd zoveel mogelijk originele recepten op tafel te toveren, maar zo af en toe verbaast het me hoe zeer een ‘boerenkost’ me kan smaken. Patatjes, vleesje en groentjes en klaar. Once in a blue…

  • Comfortfood,  Vlees

    Philly cheese steak sandwich

    What time is it? It’s burger time! Ja, ik houd van gezond en evenwichtig eten, maar zo af en toe je tanden zetten in een gigantische homemade burger… Dat kan smaken, hé! Vroeger was ik een absolute Bicky-fan. Ik kon zo’n ding verorberen alsof het niets was. Héérlijk! De Bicky’s heb ik ondertussen al langere tijd afgezworen, maar een zelfgemaakte…