-
Kalfsburger met zoetzure rode kool en een mosterddressing
Ooooh ja hoor, hier zijn we weer met een lekkere burger. Eentje om gretig je tanden in te zetten! Dat is wat de husband en ik alvast toch gedaan hebben. Gesmaakt dat het heeft! Moest ook maar zo lekker niet zijn, hé. Ik heb het waarschijnlijk al eens vermeld, maar ik experimenteer enorm graag met burgers. Daar ontsnappen ook de…
-
Courgettenoedels met rucolapesto, pancetta en hazelnoot
Ik geef het toe,.. Er was een tijd dat ik jullie bijna dood gooide met de courgettenoedels, maar ze zijn dan ook zo multifunctioneel! Je kan er zoveel mee doen, I love it! Aangezien het nu een hele tijd geleden is, vond ik dat ik er nog wel eens mee kon afkomen. Niet? Als je nu denkt ‘Urgh Ginger, please,…
-
Slawraps met kipgehakt
Dit is zo één van die gerechtjes die je perfect als hoofdgerecht kan eten, maar ook als hapje kan opdienen of als lunch kan eten. Multifunctioneel, noemen we dat. En I love it! Dit gerechtje staat al een hele tijd op het to-cook lijstje, dat ondertussen zo lang is dat het ik het bos door de bomen niet altijd meer…
-
Gevulde paprika met cheddar en avocadodressing
Paprika is een ideale groente om te vullen. Het oogt mooi, het smaakt lekker en paprika past qua smaak bij veel. Het is sterk van smaak waardoor je niet al te veel nodig hebt om een smaakvol gerechtje te maken. Ik gaf onlangs een workshop waarvan ik nog best wel wat rode paprika’s over had. Jullie weten ondertussen al lang…
-
Wok met bloemkoolrijst, champignons en spek
Als dat niet ‘Hallo, het is winter’ schreeuwt, dan weet ik het ook niet meer. Champignons en spek, hmmm. Een heerlijke combinatie. Het klopt ook helemaal met de bloemkoolrijst. Een hartverwarmend recept. Ik kan van tijd tot tijd echt genieten van een lekkere wok. Het is gewoon ook zo leuk om te maken. Kijken wat je in de koelkast hebt…
-
Lasagne met lams en butternut
Omdat een lekkere lasagne altijd smaakt. Altijd! Het is echt comfortfood en kan zo vreselijk smaken op een koude herfst- of winterdag. Thuiskomen in een warm huisje en dan een lekkere lasagne kunnen eten. Iedereen kent de standaard lasagne wel, met bolognese en bechamel, maar je kan hem natuurlijk op duizend-en-één verschillende manieren maken. Met zalm en spinazie, vegetarisch met…
-
Wok met biefstuk en spinazie
Dit gerechtje is geheel toevallig ontstaan. Ik had een receptje in gedachten en had hiervoor de biefstuk al uitgelegd. Toen de avond aanbrak en ik aan het avondeten ging beginnen, had ik plots helemaal geen zin meer in het recept dat ik ging testen voor de blog, maar wel in een wokje. Eentje met veel sojasaus en noedels. Aangezien ik…
-
Quinoa chicken chili
Een stevige chili, zoals deze quinoa chicken chili, dat kan toch zo enorm troostend werken, vinden jullie ook niet? Echt troostvoer, of zoals we het ook wel noemen: Comfortfood. Ik ben sowieso helemaal te vinden voor bowlfood en daarmee bedoel ik: Eten dat je in één kom kan doen en gewoon lekker met een vork alleen kan opeten. Oké, dat…
-
Vitello Tonnato Burger
De meesten zullen wel gekend zijn met Vitello Tonnato, dat is zeer dun versneden kalfsvlees met een sausje van ansjovis en tonijn. Het is een combinatie van smaken die ik persoonlijk héél lekker vind. Ansjovis, tonijn, kappertjes,.. allemaal ingrediënten die mij zeker en vast kunnen bekoren. Als we er dan ook nog eens een burger van maken, tja, dan gaat…
-
Wortel- en courgettenoedels met kip en pindasaus
Wie houdt er nu niet van tijd tot tijd van een goed wokje? Ik alvast wel. Het is zo’n beetje mijn go-to meal als het snel moet gaan. Even kijken welke groentjes er nog in de koelkast liggen, alles bij elkaar wokken, een noedelsoort kiezen of wat rijst erbij of scampi’s, kip,… Zoveel keuze! Je kan zoveel verschillende dingen doen…