Quinoa Caprese
Een goede, kwaliteitsvolle salade Caprese. Dat lusten we allemaal wel eens. Wanneer de tomaten op hun lekkerst zijn en je een heerlijke bol buffelmozzarella in je koelkast hebt liggen, kan je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel toveren. Weinig werk, gemakkelijk te maken en oh zo lekker. Het heeft niet veel nodig om helemaal top te zijn. Een beetje olijfolie, wat verse basilicum, balsamico-crème, pijnboompitjes en je bent vertrokken. De zomer op haar best!
Af en toe mag het dat tikkeltje meer hebben en wat doen we dan? Quinoa bij in de mix gooien. Heerlijk! Dit gerecht kan je perfect op voorhand maken en in de oven zetten wanneer het etenstijd is. Het is vullend, voedzaam en vegetarisch. Oh, en gewoon heel erg lekker!
Benodigdheden, voor 2 personen:
130 g quinoa
300 ml groentebouillon
350 g kerstomaten
2 bollen mozzarella
1 grote tomaat
50 ml witte wijn
verse basilicum
kruiden: oregano, bieslook, basilicum, peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa in de groentebouillon. Halveer ondertussen de kerstomaten.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en stoof er de kerstomaten in aan. Kruid met peper, zout, oregano, basilicum en bieslook. Wanneer de tomaten wat slapper worden, voeg je de wijn toe. Laat inkoken tot een dikke saus.
Scheur één bol mozzarella in stukjes met je handen en voeg toe aan de saus, samen met de quinoa. Meng, haal van het vuur en doe het geheel in een lichtjes ingevette ovenschotel. Strijk glad.
Snijd de grote tomaat in dunne schijfjes en doe hetzelfde met de tweede bol mozzarella. Verdeel dakpansgewijs over de schotel.
Zet het geheel zo’n 20 minuten in de oven en nadien nog eens een 8 minuten onder de grill.
Werk af met een scheutje olijfolie en verse basilicum.
Opscheppen en genieten maar, heerlijk!
Laurence
2 Comments
Pingback:
Pingback: