Salades,  Super Healthy,  Veggie

Geroosterde venkelsalade met feta

Tijd voor een salade! We gaan voor een ietwat specialere salade vandaag, namelijk geroosterde venkelsalade met feta. Eentje die ontstaan is uit koelkastrestjes. De koelkast begon stevig leeg te geraken, maar dan ben ik vaak op mijn best. Ik doe dat enorm graag, geen idee hebben van wat we gaan eten en dan de koelkast en berging induiken op zoek naar ingrediënten om een lekker gerecht in elkaar te flansen. Heerlijk! Uiteraard mislukt er al eens iets waardoor je op een ietwat triest avondeten uitkomt, maar zeker zo vaak lukt het wel en zijn we aangenaam verrast van het resultaat. Zoals bij dit gerechtje,.. Een simpele salade met lekkere geroosterde groentjes, feta en pistaches. Nom!

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 venkel

3 wortelen

50 g gepelde pistaches

2 handjes gemengde sla

10 groene olijven

100 g feta

olijfolie

honing

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de venkel en wortelen in repen en doe ze in een mengkom. Besprenkel met flink wat olijfolie en een eetlepel honing en meng. Kruid met peper en zout en spreid uit over de bakplaat. Bak 30 minuten en laat afkoelen.

Verdeel de gemengde sla over een grote schotel en sprenkel er wat olijfolie over. Verdeel daarover de geroosterde groentjes en verkruimel daar dan de feta over. Snijd de olijven in schijfjes en hak de pistaches grof en strooi over de salade.

Doe er eventueel nog een klein beetje olijfolie over en serveer. Heel lekker zo maar uiteraard ook lekker met een stukje vlees bij.

Smakelijk!

Laurence

Psst, venkel is ook super lekker rauw. Check zeker dit receptje eens als je het op een originele manier rauw wilt eten.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Geroosterde venkelsalade met feta

As Cooked By Ginger
Een heerlijke geroosterde venkelsalade met feta en olijven. Een ultiem gerechtje met koelkastrestjes. Delicious!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 venkel
  • 3 wortelen
  • 50 g gepelde pistaches grof gehakt
  • 2 handjes gemengde sla
  • 10 groene olijven schijfjes
  • 100 g feta
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de venkel en wortelen in repen en doe ze in een mengkom. Besprenkel met olijfolie en honing, kruid met peper en zout en meng.
  • Spreid uit over de bakplaat, zet 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Verdeel de gemengde sla over een schotel en sprenkel er wat olijfolie op. Verdeel daarover de geroosterde groentjes en verkruimel daar de feta over.
  • Strooi de olijven en pistaches over de salade. Serveer!
Trefwoord Feta, Salade, Venkel

3 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept