Salades,  Super Healthy

Broccoli-linzen salade met miso-tahini dressing

We gaan nog eens voor een echt voedzaam en gezond gerechtje, eentje à la Ginger. Ik eet graag gerechtjes waarbij meer dan de helft ervan uit groentjes bestaat. Alles valt en staat met groentjes. Als je voor een combinatie groenten kiest en van daaruit vertrekt, ben je al goed op dreef om een lekker receptje te creëren. Goed begonnen, is half gewonnen.

Als je bord voor meer dan de helft uit groenten bestaat, kan het heus geen kwaad om de rest op te vullen met wat koolhydraten (patatjes, quinoa, rijst) en gezonde vetten (noten, kaas). Naar mijn mening moeten we stoppen met vies te zijn van een bepaalde voedingsgroep. Als je alles met mate en in verhouding eet en eet waar JIJ je goed bij voelt, dan komt het helemaal in orde. Het heeft weinig zin een dieet te volgen waarbij ze beloven dat je je kilo’s verliest, maar waar jij je persoonlijk niet goed bij voelt (lees: hongerig, slechtgezind, buikpijn, opgeblazen, futloos). Doe het jezelf niet aan, ladies & gentlemen). Eet op je gevoel!

Bon, dat moest er even uit 😉 Verder wil ik dat iedereen gewoon lekker geniet van eten. Eten is leuk, eten is géén opdracht en eten kan je een goed gevoel geven. Iets wat dit gerechtje voor mij persoonlijk zeker doet!

IMG_1599-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 broccoli

1 grote zoete aardappel

6-8 krieltjes (kleine aardappelen)

1 blik bruine linzen

peper, zout, olijfolie, rozemarijn

handvol amandelen

Dressing: 1 el tahin, 1 el miso, 1 klein potje natuuryoghurt, sap van 1/2 citroen, 60 ml warm water, peper

IMG_1601-2

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Was de krieltjes (je moet ze niet schillen) en snijd ze in vier. Doe beide aardappelen in een mengkom, voeg een flinke scheut olijfolie en peper, zout en rozemarijn toe en meng. Stort de blokjes op een bakplaat en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

IMG_1606-2

Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en was deze. Doe ze in dezelfde mengkom en voeg wat olijfolie en peper en zout toe. Meng en voeg deze toe aan de bakplaat wanneer de 20 minuten om zijn. Zet nog 15 minuten terug in de oven.

Ondertussen maak je de dressing door alle ingrediënten te mengen. Doe dit met een vork, dan mengt alles beter samen. De dressing smaakt vrij bitter, maar in combinatie met het gerecht smaakt het heerlijk.

Wanneer de groentjes klaar zijn, doe je de linzen in een kommetje en warm je deze twee minuten op in de microgolfoven. Neem er ondertussen twee mooie borden bij.

IMG_1610-2

Schep wat warme linzen over de borden en verdeel daarover de groentjes. Schep daarop nog een beetje van de warme linzen en verdeel dan de amandelen erover. Je kan eventueel nog wat sesamzaadjes toevoegen als je dit in huis hebt.

Sprenkel wat van de dressing erover en je bent helemaal gereed om lekker te eten!

TIP: Deze salade kan je perfect de volgende dag koud eten als lunch.

Groetjes,

Laurence

IMG_1597-2

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *