• Lunch,  Vlees

    Kipbrochettes met geroosterde tomaten en krieltjes

    Hallo iedereen, vandaag een licht en fris gerechtje dat heel lekker is als lunch maar ook perfect kan als avondmaal. Je kan het warm of koud eten, beide zijn lekker. Misschien kan je het eerst als avondeten eten en er wat extra van maken zodat je het de volgende dag koud als lunch kan opeten? Als dat geen topidee is!…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

    Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas

    Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…

  • Salades,  Super Healthy,  Vis

    Gegrilde polpo salade

    Wanneer husband kookt, dan is het ofwel pasta met spekjes en tomatensaus ofwel all things vis, zoals oa deze gegrilde polpo salade. Hij houdt ervan om naar de lokale visboer te gaan en er iets lekkers uit te kiezen. Dat gaat van roze garnalen om te peuzelen, sardientjes of inktvis op spiesjes naar een heerlijke dorade of zeebaars. Liefst op…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Veggie

    Pizza bianca

    Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Gevulde paprika met groentjes

    Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch…

  • Lunch,  Vlees

    Bagel met healthy kipsalade

    Ik geef het toe. Wanneer ik aan bagels denk, gaan mijn gedachten al snel uit naar spek, ei en kaas. Super lekker, maar af en toe mag het wat lichter en gezonder zijn. Daarom maakte ik een smaakvolle, gezonde kipsalade van gegrilde kip, Griekse yoghurt en druiven. Verrassend, maar lekker. Hiervoor gebruikte ik de Sesame bagel van NY Bakery Co. Een stevig…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Bordje Spaghettiland

    Wanneer Pleegzorg Vlaanderen je vraagt om mee te werken aan hun nieuwe campagne #pleegzorgpowerfood dan zeg je daar als ex-sociaal assistente uiteraard geen nee tegen. Een perfect huwelijk tussen mijn vorige en mijn huidige job. Geweldig, toch? Wisten jullie dat er op dit moment in Vlaanderen meer dan 8000 kinderen en volwassenen opgevangen worden in een pleeggezin? Ze krijgen hier…

  • Soep,  Super Healthy,  Veggie

    Bouillon met boontjes, ricotta en granen

    Wat een heerlijk gerechtje. Het is licht, simpel en zit boordevol groentjes. Een lichte groentebouillon met verschillende boontjes, citroenricotta en freekeh. Dat laatste is een graanproduct dat gemaakt wordt van geroosterde, groene tarwe. Het bevat veel vezels en eiwitten en heeft een lage glycemische index. Wat zoveel wilt zeggen als: het geeft een langdurig, verzadigd gevoel. Los daarvan, jullie weten…

  • Lunch,  Vlees

    Bagel Nachoschotel

    De loaded nachoschotel, die kennen jullie allemaal wel. Een grote schotel vol met nachos, kaas, jalapenos, vlees, salsa,.. Noem maar op, alles kan! Het is een populaire lekkernij die leuk is om te maken als je gasten hebt. Maar ik bedacht me onlangs, ‘Wat als ik er nu eens een burger van maak en dan eentje met een lekkere bagel…

  • Lunch,  Salades,  Vlees

    Salade met eend, kaas en fruit

    Er zijn zo van die winkelmomenten dat ik extra veel tijd neem om alle nieuwigheden eens goed te bekijken. Zo botste ik bij Delhaize op gedroogde eendenborst en deze gorgonzola-mascarpone. Die kaas had ik nooit eerder opgemerkt, maar het wekte wel meteen mijn interesse op want een combinatie van een zachte mascarpone met een straffe gorgonzola, dat kan gewoon niet…