-
Risotto van boschampignons met coquilles
Christmas is in the air. En deze risotto van boschampignons met coquilles is echt een topper van formaat voor kerst. Vlees-vis-veggie Elk jaar voorzie ik voor mijn kerstmenu één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis. Veel mensen die geen vlees eten, eten toch nog vis. Moesten er enkele mensen aan tafel toch ook geen vis en schaaldieren eten,…
-
Gratin dauphinois
Ik heb al vaak gratin gegeten in mijn leven, maar deze is toch wel de lekkerste gratin dauphinois everrrr. Ik mixte een beetje alle goede eigenschappen van de verschillende gratins die ik al in mijn leven at samen en creëerde er deze topper mee. Toen we in Amerika woonden, moesten we het bij kerst zonder kroketten stellen. Dat bestaat daar…
-
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico. Een kwaliteitsvol stuk ossenhaas ingepakt met spek gegaard tot perfectie, met een lekkere frisse salade on the side en een zoetzure saus van balsamico en vijgen. Lekker? Zéér lekker! Kerstmenu Dit gerecht maakte ik als onderdeel van mijn kerstmenu. We zitten al aan drie hapjes, een voorgerecht met vlees en een veggie voorgerecht…
-
Ravioli met boschampignons
Hallo daar, we gaan weer aan een lekker gerechtje beginnen. Deze ravioli met boschampignons is té lekker. De roomsaus met boschampignons gaat perfect samen met de cacio e pepe (kaas en peper) ravioli (te koop bij Delhaize). Je kan bij gerechten zoals deze natuurlijk kiezen voor welke raviolivulling je gaat, maar deze cacio e pepe is alvast zeker een aanrader.…
-
Hummus met gehakt en champignons
Deze hummus met gehakt en champignons is een mega multifunctioneel gerecht. Waarom? Wel, je kan het op veel verschillende momenten serveren. Het is een gerechtje voor elk moment van de dag. Zo kan je het prima als lunch eten met wat crackers of brood erbij. Je kan het als onderdeel van een hartige brunchtafel serveren maar je kan het ook…
-
Rode curry soep met visballetjes
Oh la la, deze rode curry soep met visballetjes is een topper van jewelste. Een romige Thais geïnspireerde soep van kokos en rode curry met visballetjes van een heerlijk stukje vis, gember en rode peper. Een beetje een spicy soepje, maar zeker niet té. Bovendien kan je het zo pikant of niet pikant maken als je zelf wilt. North Sea…
-
Burritobowl
Wat een verrukkelijk eenpansgerecht, deze burritobowl. Eén pan, één bord, lekker veel toppings en genieten maar. Daar komt het zowat op neer bij dit gerecht. Het is zo eentje dat echt bijzonder goed smaakt en absoluut in de categorie ‘comfortfood’ thuis hoort. Liefde voor burrito’s Burrito’s zijn geweldige dingen. Een grote tortilla gevuld met rijst, bonen, vlees, zure room, avocado,..…
-
Eenpanspasta met gehakt en spinazie
We gaan nog eens voor een lekkere eenpanspasta, en wel een eenpanspasta met gehakt en spinazie. Oh, en lekker veel kaas. Klinkt het al heerlijk? Dat vind ik er ook van. Toen ik aan een reeks eenpansgerechten aan het werken was, bedacht ik me dat een goeie romige pasta met gehakt en kaas niet mocht ontbreken. Want af en toe…
-
Romige rijst met kip en wortel
Deze romige rijst met kip en wortel valt een beetje tussen een risotto en een paella in. Het is stevig gekruid, zoals een paella, maar ook lekker romig, zoals een risotto. Best of both worlds dus! Het gerecht is een smaakbommetje en het beste eraan is dat je alles in één pan kan maken, een eenpansgerecht om gelukkig van te…
-
Groentesoep met spek en boerenkool
Een voedzame, gezonde, vullende maaltijdsoep. Dat is de categorie waar deze groentesoep met spek en boerenkool onder valt. Wat zit er nog in? Boerenkool, cannellinibonen en wortelen. Samen met het spek zorgt het voor een krachtig en smaakvol geheel. Het is zo’n soep die je graag eet wanneer je je niet zo lekker voelt. Ik kan me nog levendig herinneren…