-
Zondag Bakdag: Nutellakoekjes
Nutella moet denk ik één van die producten zijn die wereldwijd door iedereen gesmaakt worden. Ik ken letterlijk niemand die geen Nutella lust. En anders: vriend af. Je moet goed gek zijn om deze choco niet te lusten. Het liefst van al eet ik het met een toast waar ik de choco meteen opsmeer zodat deze nog een beetje kan…
-
Zondag bakdag: Hazelnootkoekjes met chocolade
Oh die heerlijke zondag bakdagen! Jullie hebben het een paar weken zonder moeten doen. Dat is omdat ik door mijn zwangerschap zelfs niets gebakken (en maak daar meteen ook maar niets gekookt van) kreeg om mijn leven te redden. Excuus! Maar I’m back, de ergste misselijkheid is voorbij en we kunnen weer tegen wat meer geuren. Helemaal klaar dus om…
-
Zondag Bakdag: Chocolade chocolate chip cookies
Van een alliteratie gesproken. Deze kan wel tellen, hé 😉 De befaamde chocolate chip cookie kennen we allemaal en lusten we waarschijnlijk ook allemaal. Ik kan er alvast niet van afblijven als ze me voorgeschoteld worden. Zo lekker! Maar voor de échte chocolade-fans onder ons, gaan we vandaag gewoon even over de schreef en maken we er een chocolade chocolate…
-
Zondag Bakdag: Chia-hazelnoot koekjes
Koekjes, koekjes, koekjes. Eén van mijn favoriete zaken om te bakken. Waarom? Omdat het meestal niet al te moeilijk is. Eén kom, je ingrediënten, mengen maar, oven in en klaar. Uitgebreide taarten met frostings en bloemetjes en suikerparels en,… zijn minder mijn ding. Te moeilijk, plus ik eet liever een koekje dan een stuk gâteau. Over deze koekjes gesproken,.. deze…
-
Zondag Bakdag: Sinaasappel biscotti met rozemarijn
Oh my God, van deze koekjes ben ik totaal niet kunnen afblijven. Ik ben er zelfs op dit eigenste moment alweer op één aan het knabbelen. Ze zijn verslavend. In eerste instantie klinkt het een beetje gek dat er rozemarijn in zit, maar het gaat perfect samen en je proeft het maar héél subtiel. Toegegeven, dit recept heb ik heus…
-
Zondag Bakdag: Tahinikoekjes
Sommigen onder jullie zullen al wel vertrouwd zijn met tahin, anderen dan weer niet. Tahin is eigenlijk sesampasta. Een smeerpasta gemaakt van sesamzaadjes. Het is de ideale basis voor een lekkere dressing, om toe te voegen aan je favoriete spread of met wat extra ingrediënten (denk citroen, olijfolie, yoghurt,..) tussen je pita of bij je falafel te doen. Het staat…
-
Zondag Bakdag: Sinaasappel-pecan koekjes
Een koekje zonder bloem en zonder boter. Kan dat? Ja, dat kan! En ze zijn nog lekker ook, ik lieg niet! Mijn verwachtingen waren stiekem niet al te hoog van dit probeersel, maar het zijn écht lekkere koekjes. Gemakkelijk, luchtig én super lekker! Perfect om mee te nemen naar een feestje of om bij de koffie te geven na een…
-
Kerstdiner: Kerstkoekjes
Een paar dagen geleden verschenen de heerlijke truffels met bresiliennenootjes op de blog. Perfect om tijdens het kerstdiner bij de koffie te serveren, samen met deze lekkere koekjes. Ze zien er bovendien mooi en feestelijk uit. Een waardige afsluiter van een gezellig kerstfeest. Plus, ik bak gewoon super graag koekjes en dit is het perfecte excuus om er nog eens…
-
Zondag Bakdag: 3x koekjes uit een pot
Ga je ergens op bezoek, ben je uitgenodigd voor een etentje of heb je gewoon zin om iemand een cadeautje te geven? Dan heb ik de perfecte oplossing voor jou. Ben je het beu om altijd pralines, een fles wijn of bloemen af te geven? Steek dan een keertje de handen (maar eventjes, beloofd) uit de mouwen en ga aan…
-
Zondag Bakdag: Haver-speltkoeken
I love cookies! Daar kan ik niet onderuit en daar heb ik me ook al bij neergelegd. Koekjes, koekjes, koekjes. Mijn tweede grote liefde (na de husband, natuurlijk). Ik experimenteer er dan ook veel mee. Gezond, ongezond, met spelt, glutenvrij, met havermout, met gedroogde vruchten, met chocolade, met noten,… Je kan er zoveel mee doen. Onvoorstelbaar. De laatste tijd probeer…