Pasta,  Vlees

Glutenvrije tagliatelle met boontjes, parmaham en ei

Zoals jullie allemaal weten, ben ik enorm gelukkig dat ik mezelf één van de ambassadrices van Delhaize mag noemen. Soms moet ik mezelf nog eens knijpen om er zeker van te zijn dat het echt wel waar is. Bij de aankondiging liet ik al weten dat ik jullie op de hoogte ging houden van leuke, nieuwe producten, dus laten we het even over de nieuwe glutenvrije, verse pasta hebben.

Mijn geluk kon bijna niet op toen ik zag dat de Delhaize glutenvrije pasta had in de versafdeling. Ja hoor, daar in de koelafdeling, tussen de verse ravioli’s en andere lekkere, verse pasta’s, ligt hij mooi te pronken: Glutenvrije tagliatelle. Een inwendig vreugdedansje later, legde ik hem snel in mijn kar om er later een receptje mee te maken. Ik had nog even tijd, want de pasta blijft best wel lang goed.

Toen de echtgenoot en ik onlangs 1 jaar getrouwd waren (uhm, waar is de tijd gebleven?), stak ik een romantisch diner voor twee in elkaar. Hét ideale moment om de pasta uit te testen. Benieuwd naar wat ik ermee deed? Komt ie!

IMG_5853

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 pakje glutenvrije verse tagliatelle van Delhaize

250 g prinsessenboontjes

4 -6 schellen parmaham

1/2 rode peper

1 groentebouillonblokje

grote handvol geraspte parmezaan

1 ei

scheutje witte wijn

1/2 citroen

handvol verse peterselie

handvol amandelschilfers

peper, zout, olijfolie

IMG_5854

Bereiding:

Snijd de dopjes van de boontjes en kook ze 10 minuten in gezouten water of totdat ze net niet gaar en nog krokant zijn. Giet af, snijd ze in twee en zet apart.

Kook je ei in 10 minuten hard. Spoel af onder koud water en leg ook apart.

Snijd de rode peper fijn, rasp de parmezaan alvast en leg alle andere ingrediënten klaar. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan, scheur de parmaham in reepjes en bak ze krokant in de pan in enkele minuten. Haal ze nadien uit de pan en zet ze apart.

IMG_5852

Voeg nu een flinke scheut olijfolie toe aan de pan en voeg er de rode peper en boontjes aan toe. Kruid stevig met peper, bak enkele minuten aan en blus dan met een flinke scheut witte wijn. Eens dit ingekookt is, voeg je wat water toe (om voldoende vocht/saus te hebben) en verkruimel je er het bouillonblokje over (je moet het niet helemaal gebruiken als je dit niet wilt, 2/3e zal ook volstaan). Laat even pruttelen en wat inkoken en voeg dan de parmaham terug toe en vervolgens de parmezaan. Het is de bedoeling dat je een smeuïg sausje krijgt. Als het te dun en nat nog is, voeg je extra parmezaan toe. Heb je amper nog vocht over na het toevoegen van de parmezaan, giet er dan een extra scheutje water bij.

Kook de pasta gaar, dit duurt voor deze pasta 5-6 minuten. Versnipper ondertussen de peterselie fijn en voeg een handvol ervan toe aan de pasta. Houd een beetje apart voor de afwerking. Plet het hardgekookt ei met een vork en rooster de amandelschilfers.

IMG_5850 (1)

Giet de pasta af, voeg toe aan de saus en meng goed zodat de pasta volledig bedekt is met de smeuïge saus. Schep op in mooie borden en werk af met achtereenvolgens het ei, de amandelschilfers, de rest van de peterselie en enkele druppels citroensap.

Super lekker!

Wat zijn mijn pasta-bevindingen nu? Ik vond de verse tagliatelle heel lekker. Al dente is hij op zijn best en het smaakt helemaal niet anders dan de variant die wel gluten bevat. Ik ben fan en ga hem zeker nog eens klaarmaken.

Smakelijk!

IMG_5848

6 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *