-
Aperitief: Inktvis-Scampischotel
Geef je binnenkort een feestje en heb je party-stress? Ik heb alvast een geweldig én gemakkelijk én heerlijk én gezellig gerechtje voor jou waardoor je al wat kan kalmeren. Er zijn veel mensen die kampen met party-stress. Je organiseert een feestje en de datum komt dichterbij en plots denk je: Help, wat moet ik maken?! Het mag niet te moeilijk…
-
Kabeljauwburger met tartaarsaus
Af en toe een burger met veel smaak verorberen kan zo’n deugd doen. Instant happiness! Ook ik laat me er af en toe aan vangen, maar dan is het altijd een zelfgemaakte. Je zal me niet snel spotten in de drive-in van de McDonalds of eender welke fastfoodketen. Ik weet namelijk graag wat er in mijn eten zit. Desondanks ben…
-
Quinoa met gerookte zalm en broccoli
Quinoa met gerookte zalm en broccoli. Zoals het in de zomer steeds het geval is, zullen sommigen onder jullie vakantie hebben en eventueel op een hemels vakantieoord aan het vertoeven zijn en zullen anderen zwetend aan het werken zijn om de boel op te vangen van degenen die op vakantie zijn. Reken mij maar bij de laatste groep. Ik ben…
-
Zondag Bakdag: Karamel-popcorn balletjes
Het is zondag en dan is het feest. Voor zondag bakdag niet echt iets dat moet ‘bakken’ maar wel een zoete lekkernij. Dat is even goed, hé. Op zijn minst. Een lange tijd geleden kreeg ik op de persdagen snoepjes van Werther’s Original mee naar huis. Ik maakte met de Caramelts deze lekkere toptaart. Deze maakte ik al meermaals opnieuw…
-
Wortelsoep met bulgur, cashewnoten en rucola
Een heerlijk troostmaal, dit. Jullie weten ondertussen wel al (de trouwe volgers dan toch) dat ik een soepboer ben en dat soep een geweldige vorm van comfortfood is voor mij. Daar bovenop komt dat ik een gigantische koukleum ben. Terwijl iedereen het lekker warm heeft of zelfs aan het zweten is, heb ik nog altijd koude vingers en rillingen. Geen…
-
Salade met geitenkaas en aardbeien
Heb ik even een superlekker gerechtje voor jullie. Fris, zomers en oh zo mmmmm! Een perfecte combinatie. De typische sterke smaak van geitenkaas met het zoete van de aardbeien en een gekarameliseerd pecannootje. Proef je het al? Wij alleszins wel en God, wat was het lekker. Het is een perfect gerechtje voor als je weinig tijd hebt om in de…
-
Zondag Bakdag: Rabarbergalette
Rabarber, het heerlijk zure fruit. Heerlijk in gebak, zoals deze rabarbergalette. We worden ermee doodgegooid rond deze tijd van het jaar. Onze buren hebben rabarber in de tuin staan en dat groeit als gras. Als je het oogst, mag je ze blijkbaar niet afsnijden, maar moet je ze afdraaien. Zo leerde de buurvrouw ons toen ze ons een groot aantal…
-
Couscous met mango, scampi en noten
Een heerlijk zomers gerechtje, deze couscousmengeling. Het is gemakkelijk om te maken en eigenlijk ook snel klaar. Dus: lekker, fris, gemakkelijk, snel én gezond. Ik denk dat dat wel voldoet aan onze standaarden, hé. Aan die van mij toch. Mango en scampi, zo’n mooi huwelijk. Die twee gaan perfect samen. Je ziet ze dan ook vaker aan elkaar gekoppeld op…
-
Curry van vis en mango
Een regelrecht toppertje, deze curry van vis en mango. Ik ben een grote fan van curry’s. Kokosmelk, bouillon, currypasta,.. en experimenteren maar. Je kan met zoveel verschillende ingrediënten werken dat je eindeloze opties hebt. Je kiest een basis: vlees, vis, vegetarisch en dan de groentjes en kruiden die je erbij wilt doen. Een tijdje laten pruttelen op het vuur en…
-
Courgettenoedels met kippengehaktballetjes
Hallo allemaal, vandaag weer een nieuw gezond gerechtje. Courgettenoedels, die kan je echt voor alles gebruiken. In principe kan je ze gewoon als pasta-vervanger gebruiken en er hetzelfde gerecht mee maken als je met de pasta zou doen. Natuurlijk is de smaak heel anders en moet je extra goed kruiden. Het zal pasta nooit van de troon kunnen stoten, want…