Pasta met champignons en spinazie
Deze snelle pasta met champignons en spinazie is simpel, gezond, vegetarisch en een ideaal gerechtje voor een doordeweekse avond waarop alles een beetje vooruit moet gaan. Je kent het wel, we noemen het ook wel eens ‘de avondrush’
De avondrush?
De twee à drie uren tussen de school/crèche en bedtijd waarbij je kinderen moe en hongerig zijn en eten moeten krijgen, nog wat spelen, gewassen moeten worden, pyjama aan,… Het zal niet onbekend klinken in menig oren van jonge ouders die dit nu lezen.
Maar hé, ze zijn maar zo’n korte periode klein. Dus we nemen het er allemaal met plezier bij! Dat eten maken daarentegen, dat moet dan gewoon wel even lekker snel kunnen gaan. Ginger to the rescue met deze heerlijke pasta met champignons en spinazie.
Pasta Time!
De pasta die ik gebruik in dit gerecht is de torselli obv gele erwten, een nieuw product in het gamma van Soubry. Ze hebben sinds kort een torselli obv gele erwten en een spaghetti obv linzen. De torselli werd hier alvast goedgekeurd. Zeer gelijkaardig van structuur en smaak met gewone pasta, maar dan dus met extra eiwitten en vezels die eigen zijn aan de peulvruchten.
Benodigdheden, voor 2 personen:
230 g torselli obv gele erwten
250 g champignons
200 g spinazie
12 halfzongedroogde tomaten
1-2 el roomkaas (eventueel met fijne kruiden)
150-200 ml witte wijn
1 tl tijm
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd een pollepel kookvocht apart.
Snijd de champignons in schijfjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Verhit vervolgens een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de champignons in aan. Laat bakken op middelhoog vuur en roer maar af en toe. Kruid met de tijm en peper en zout.
Voeg de halfzongedroogde tomaten toe, bak een minuutje mee en giet dan de wijn bij het geheel. Laat uitkoken en voeg de spinazie toe. Kruid opnieuw met wat peper en zout. Meng en voeg de roomkaas toe. Laat smelten en voeg de pasta toe aan de pan. Meng alles goed onder elkaar, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel te binden. Dit is niet nodig als je voldoende vocht hebt. Serveer!
Tips:
- Voor het bakken van de champignons mag je ze gewoon laten bakken zonder al te veel te roeren. Af en toe omscheppen is meer dan voldoende. Champignons bakken zichzelf een beetje.
- Je kan de roomkaas natuur gerust vervangen door een roomkaas met fijne kruiden of mascarpone of ricotta. Gebruik maar wat je in huis hebt of wat je lekker vindt. Een flinke scheut room in de plaats kan ook.
Laat het smaken!
Liefs,
Laurence
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Op zoek naar nog meer snelle pasta’s? Check dan zeker mijn spirelli met feta en kurkuma, één van de populairste gerechtjes van mijn blog en mijn boek!
Pasta met champignons en spinazie
Ingrediënten
- 230 g pasta ik nam torselli obv gele erwten
- 250 g champignons in schijfjes
- 12 halfzongedroogde tomaten in stukjes
- 200 g spinazie
- 2 el roomkaas natuur of met fijne kruiden
- 150 ml witte wijn
- 1 tl tijm
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Houd 1 pollepel kookvocht apart.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de champignons op middelhoog vuur een tiental minuten. Tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper, zout en tijm.
- Voeg de halfzongedroogde tomaten toe, bak een minuutje mee en blus met de witte wijn.
- Laat uitkoken en voeg de spinazie toe. Kruid bij met peper en zout indien nodig en voeg de roomkaas toe als de spinazie geslonken is.
- Meng, voeg de pasta toe, bind eventueel met wat kookvocht (optioneel). Meng alles nog eens goed door en serveer.
9 Comments
Kelly
Super lekker! Dit gaan we nog vaak maken 🙂
As Cooked By Ginger
Joepie! 🙂
Lisa
Eenvoudig om te maken en toch heel smaakvol! Aanrader!
As Cooked By Ginger
Dankjewel! Super fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Sara
Heel lekker, makkelijk en snel klaar! Staar hier regelmatig op het menu!
As Cooked By Ginger
Ohh, super leuk! 🙂
Pingback:
Tineke
Super lekker!!! Wij voegden nog kippeblokjes toe omdat mijn partner er graag iets van vlees bij heeft.
As Cooked By Ginger
Oh, dat is inderdaad zeker lekker erbij 🙂