• Aperitief,  Feestdagen

    Risottoballetjes

    Risottoballetjes, ook wel gekend als arancini, zijn verrukkelijke gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Het is een Italiaanse fingerfood die populair is op feestjes en bij gezellige tafelmomenten. Ik vind het vooral een geweldig lekkere manier om restjes risotto mee op te werken. Zo ongeveer het lekkerste zero waste gerechtje dat er bestaat. Kerst Voor dit gerecht gebruikte ik een ietwat…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Loaded witte bonen dip

    Loaded witte bonen dip. Jullie kennen het vermoedelijk al, de loaded hummus. Een bordje hummus met verschillende lekkere toppings erop. Brood erin dippen en hmmmm! Zo maakte ik deze loaded hummus met pistaches en granaatappel al eens. Super lekker! Toen ik eens een witte bonendip wilde maken, bedacht ik me hoe lekker dat zou zijn als we er meteen een…

  • Drank,  Feestdagen

    Vibrante Spritz mocktail

    Vibrante Spritz mocktail. De feestdagen staan alweer aan de deur te kloppen en we zijn allemaal klaar om stevig in de kroketten te vliegen. Bij de feestdagen, daar hoort lekker eten bij. En wat doen we vaak bij lekker eten? Juist, lekker drinken. Alcohol is voor velen niet weg te denken van de feesttafel en ook hier wordt er genoten…

  • Feestdagen,  How to

    Ginger’s kerstmenu 2023

    Ginger’s kerstmenu 2023. Haaa, mijn eerste kerstmis weer thuis in België. De twee vorige kerstedities werden gevierd in Cleveland in Amerika, waar we twee jaar gewoond hebben. Het voelt bittersweet, want ik mis de Amerikaanse kerstsfeer wel en we hebben het beide jaren heel fijn en gezellig gevierd met vrienden, maar ik ben ook blij om Kerstmis terug met mijn…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vis

    Risotto van boschampignons met coquilles

    Christmas is in the air. En deze risotto van boschampignons met coquilles is echt een topper van formaat voor kerst. Vlees-vis-veggie Elk jaar voorzie ik voor mijn kerstmenu één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis. Veel mensen die geen vlees eten, eten toch nog vis. Moesten er enkele mensen aan tafel toch ook geen vis en schaaldieren eten,…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels

    Gratin dauphinois

    Ik heb al vaak gratin gegeten in mijn leven, maar deze is toch wel de lekkerste gratin dauphinois everrrr. Ik mixte een beetje alle goede eigenschappen van de verschillende gratins die ik al in mijn leven at samen en creëerde er deze topper mee. Toen we in Amerika woonden, moesten we het bij kerst zonder kroketten stellen. Dat bestaat daar…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Ossenhaas met saus van vijg en balsamico

    Ossenhaas met saus van vijg en balsamico. Een kwaliteitsvol stuk ossenhaas ingepakt met spek gegaard tot perfectie, met een lekkere frisse salade on the side en een zoetzure saus van balsamico en vijgen. Lekker? Zéér lekker! Kerstmenu Dit gerecht maakte ik als onderdeel van mijn kerstmenu. We zitten al aan drie hapjes, een voorgerecht met vlees en een veggie voorgerecht…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Pasta,  Voor- of bijgerecht

    Ravioli met boschampignons

    Hallo daar, we gaan weer aan een lekker gerechtje beginnen. Deze ravioli met boschampignons is té lekker. De roomsaus met boschampignons gaat perfect samen met de cacio e pepe (kaas en peper) ravioli (te koop bij Delhaize). Je kan bij gerechten zoals deze natuurlijk kiezen voor welke raviolivulling je gaat, maar deze cacio e pepe is alvast zeker een aanrader.…

  • Feestdagen,  Lunch,  Voor- of bijgerecht

    Carpaccio taartjes

    Hallo daar! Ik ga jullie vandaag super blij maken. Hoe dan? Met deze verrukkelijke carpaccio taartjes. Jahaaa, dat horen jullie goed: Carpaccio taartjes. Say what? Wel, ik was research aan het doen voor mijn kerstmenu en ik kwam zo vaak carpaccio tegen, dat ik het eerst geen origineel voorgerecht vond voor kerst. Tot ik wat doelloos aan het verder scrollen…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Mini gevulde aardappel

    Mini gevulde aardappel. Je kent ze wel, die super lekkere gevulde aardappelen die je op kerstmarkten kan krijgen. Comfortfood op z’n best. Romig, smeuïg, lekker hartverwarmend. Een topper van een gerecht, vind ik persoonlijk. In het mini Toen bedacht ik me, wat als we gevulde aardappel nu eens in het klein maken en als hapje serveren bij de feestdagen. En…