
Steak sandwich
Deze steak sandwich is om duimen en vingers af te likken. Super leuk om te maken en nòg leuker om op te eten. Wat heb ik ervan genoten! Een steak sandwich boordevol lekkere ingrediënten, zoals rucola, geroosterde pijnboompitten, drie soorten kaas (i love cheese!) én… de producten van Sud & Sol.
Paprikafuif!
Samen met de steak speelt paprika de hoofdrol in deze heerlijke steak sandwich. Ik gebruikte namelijk de verrukkelijke en smaakvolle tapenade van halfgedroogde paprika en de gegrilde paprika’s van Sud & Sol. De tapenade is to die for en de gegrilde paprika’s maken het broodje helemaal af.
Jullie hebben het wel door denk ik: Het is su-per lekker! En dit is hoe je het maakt…


Wat heb je nodig?
- een groot stuk ciabatta of broodje naar keuze
- Kaas: mozzarella, parmezaan en provolone
- Tomaten
- Lookolie: je kan ook gewone olijfolie gebruiken
- Steak: ik nam een groot stuk dunne lende
- Gegrilde paprika’s
- Halfgedroogde paprika tapenade
- Rucola
- Pijnboompitten

Wat moet je doen?
Dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Eerst snijd je je brood doormidden en legt het op de bakplaat. Terwijl je dit doet, verwarm je je oven voor op 180°C.
Vervolgens besprenkel je het brood met lookolie en bestrooi je het stuk brood dat de onderkant van je broodje zal vormen met geraspte mozzarella. Daarna voeg je schijfjes tomaat toe. Hierover mag je dan lekker veel geraspte parmezaan en provolone strooien. Zet beide helften broodjes in de oven totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is.
Intussen rooster je de pijnboompitten en zet je deze aan de kant. Zet de rest van de ingrediënten ook klaar, zodat je efficiënt kunt werken zodra het brood uit de oven komt.
Ondertussen verhit je een flinke klont boter en kruid je de steak met peper en zout. Bak deze saignant in de pan (of pas de bakwijze aan naar wens).
Daarna snijd je de steak in reepjes. Haal het brood uit de oven en leg op de kant met de kaas de reepjes steak. Smeer op de andere helft (die straks de bovenkant vormt) een royale laag van de tapenade van halfgedroogde paprika.
Tot slot leg je wat rucola op de steak, gevolgd door de gegrilde paprika’s, parmezaanschilfers en pijnboompitten. Zet de kant met de tapenade van halfgedroogde paprika bovenop de andere helft en druk goed aan. En dan nu: aan tafel!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Hoe en wanneer eten? Dit broodje is perfect om à la minute op te eten. Gewoon zo of met een salade on the side. Perfect als lunch of avondmaal.
- Perfect party food: Ik zou dit absoluut serveren bij een feestje à la een brunch, lunch of poolparty. Je kan de steak sandwich, eens hij klaar is, perfect in stukken snijden (zoals op de foto) en op een grote schotel serveren met XXL salade on the side. Iedereen bedient zichzelf en klaar!
- Bewaren: Je kan de broodjes perfect afdekken met zilverfolie en een paar uur later koud opeten. Wij hebben het getest en het heeft goed gesmaakt. Gooi dus zeker de leftovers niet weg!
- Op voorhand maken? Let wel, het broodje is uiteraard op z’n allerbest om à la minute op te eten.
Helemaal dol op dit soort gerechten? Check dan zeker eens volgende toppers.
- BLT bagel
- Broodje uit de oven met pesto en mozzarella
- Belegde croissant
- Wraps met hummus en halloumi
- Quesadillas met kalkoen
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Steak sandwich
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood
- lookolie
- 100 g geraspte mozzarella
- 1 tomaat in schijfjes
- 40 g parmezaan geraspt
- 50 g provolone geraspt
- 350 g dunne lende ongeveer
- 1/2 potje tapenade van halfgedroogde paprika van Sud & Sol
- 6 tal stukjes gegrilde & gemarineerde paprika van Sud & Sol
- 2 handvol rucola
- 40 g pijnboompitten geroosterd
- 1 handje parmezaanschilfers
- boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en haal de bakplaat eruit.
- Snijd het brood doormidden en leg met de binnenkant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met lookolie.
- Neem de helft die de onderkant van het broodje zal vormen en bestrooi met de geraspte mozzarella. Leg daarop de schijfjes tomaat en strooi daarover de geraspte parmezaan en provolone.
- Zet beide broodhelften in de oven voor 12 minuten of totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin.
- Zet ondertussen alle ingrediënten klaar en bak dan de steak door deze eerste stevig te kruiden met peper en zout en dan saignant te bakken in boter.
- Haal uit de pan, laat kort rusten en snijd in reepjes.
- Haal de ciabatta uit de oven en leg de reepjes steak op de kaas. Leg daarop de rucola, gegrilde paprika, pijnboompitten en parmezaanschilfers.
- Smeer de tapenade van halfgedroogde paprika uit over het stuk brood dat de bovenkant van het broodje zal vormen en druk het vervolgens op de andere helft.
- Snijd in stukken en serveer. Smakelijk!

Aanbevolen

Quesadillas met kalkoen
29 oktober 2015
Escalope Milanese met guacamole en tomaatjes
21 januari 2016