Granenmix met geroosterde groentjes en gevulde puntpaprika met feta
Van lekker veggie gesproken… Dat is een categorie waar dit gerechtje wel onder valt. Een tijdje geleden was ik op mijn gemakje door de gangen van de Delhaize aan het wandelen, toen mijn oog op het volgend pakketje viel:
Een granenmengeling met kruiden. Op het eerste zicht deed het me aan een mix voor ontbijt denken, tot ik dan zag dat er ingrediënten in zaten zoals tomaat, rode paprika, kaneel en Provençaalse kruiden. De granen die erin zitten: Harde tarwegriesmeel, roggevlokken, speltvlokken, gerstevlokken,… ‘Klinkt veelbelovend’, dacht ik. Daarbovenop merkte ik dat het gemakkelijk klaar te maken is. Water koken, pot van het vuur, de mix erin, klontje boter erbij en roeren. Deksel op de pot en negen minuten later: Klaar.
Enkele geroosterde groentjes erbij een heerlijke gevulde zoete puntpaprika en we kunnen… Aan taaaaaafel!
Benodigdheden, voor 2 personen:
1 zakje granenmix met kruiden van Delhaize
1 zoete aardappel
200 g sluimererwten
1 puntpaprika
150 g feta
handvol cashewnoten
enkele stengels lente-ui
peper, zout, olijfolie, rozemarijn, oregano
Bereiding:
Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes in een kommetje en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de blokjes erop.
Snijd de puntpaprika in de lengte in twee en verwijder de zaadlijsten. Verbrokkel de feta in dezelfde kom als waarin je de zoete aardappel gedaan hebt. Voeg wat extra olijfolie, peper en oregano toe en meng. Vul de puntpaprika met de feta en leg bij op de bakplaat.
Zet het geheel 20 minuten in de oven. Zet nadien de grillfunctie aan en grill nog vijf minuten.
Stoom ondertussen de sluimererwten in zo’n vijftal minuten beetgaar. Laat uitlekken en dep droog en grill ze dan vijf minuten in een grote grillpan zodat ze een beetje een geroosterde smaak krijgen.
Breng 300 ml water aan de kook in een grote pan. Haal van het vuur en voeg de inhoud van het zakje granenmix toe aan het water. Doe er een klontje boter bij, meng en dek af. Laat zo 9 minuten intrekken en roer nog eens door.
Voeg de zoete aardappel en de sluimererwten (die je eventueel nog in twee kan snijden na het grillen) toe aan de granenmengeling. Voeg een handvol cashewnoten toe. Schep op twee borden en leg er de gevulde puntpaprika langs.
Werk af met wat schijfjes lente-ui.
TIP: Ook lekker met couscous, blé, bulgur, quinoa, gierst,… Je moet maar eens bij de granenselectie (bij de pasta’s en rijst) kijken. Ze hebben veel leuke dingen bij Delhaize. Afwisseling doet eten!
Smakelijk,
Laurence
One Comment
Katrien
Blijft een topgerechtje, Laurence!
Een van onze favorietjes hier thuis!