Zalmburger met mosterddressing en nachos
Hier ben ik weer met een nieuwe burger. Zoals ik al een keertje zei, ben ik constant op zoek naar nieuwe burgerrecepten, omdat ik er gewoon zo dol op ben. Ik vermoed dat er weinig mensen zijn die een lekkere hamburger zo nu en dan niet kunnen smaken. Het lief en ik zijn er alvast dol op.
Een zalmburger stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zalm heeft een sterke, uitgesproken smaak en moest in mijn hoofd dus voor een lekkere burger zorgen. En gelijk had ik, deze burger is absoluut verrukkelijk. Met een heerlijke dressing en wat groentjes erbij, ben je een gelukkige burger (Get it? Ja flauw, hé).
Benodigdheden, voor 4 hamburgers:
Voor de zalmburgers:
400 g verse zalmfilets
1 ei
1 el mosterd
1 flinke tl gemberpoeder
10 tal stengels verse bieslook, versnipperd
40 g paneermeel
2 el sesamzaadjes
peper, zout
boter, olijfolie
Voor de dressing:
100 g natuuryoghurt
1 el mosterd
1 tl honing
peper, zout, gedroogde basilicum
olijfolie
Voor de afwerking:
4 broodjes naar keuze
enkele schijfjes komkommer
enkele schijfjes tomaat
gemengde sla
handvol nachos
Bereiding:
Snijd de zalmfilets in grove stukken en maal ze fijn in de blender. Voeg er de rest van de ingrediënten aan toe, behalve het paneermeel. Meng goed met je handen of een houten lepel en voeg vervolgens het paneermeel toe. Meng en zet een half uurtje in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en bewaar in de koelkast.
Vorm met je handen vier stevige burgers van het zalmmengsel. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de burgers tot ze net gaar zijn. Korst enkele minuten aan op hoog vuur en laat dan een vijftal minuten verder garen op laag vuur.
Snijd de broodjes in twee en leg ze met de binnenkant naar boven in de oven voor ongeveer zeven minuten (op 180°C).
Neem de onderkant van het broodje en smeer er wat dressing op. Leg daarop wat sla, gevolgd door de burger. Leg er een grote schijf tomaat op en daarop de komkommer. Sprenkel er nog wat extra dressing over en zet dan de bovenkant van het broodje erop.
Serveer met nachos en een salade naar keuze.
Geniet ervan!
Laurence