Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Veggie

Naanpizza

Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren tijdens een feestje.

Naanpizza, wat bedoel je, Ginger?

De naam verraadt het eigenlijk al volledig. Het is een stuk naanbrood dat je als basis van je pizza gebruikt. Daarover gaat tomatensaus en toppings naar keuze. En natuurlijk lekker veel kaas. Ik maakte er alvast een simpele maar super lekkere pizza van. Zullen we hem even samen maken? Dit is hoe!

Benodigdheden, voor 1 naanpizza:

1 stuk naanbrood

2 el tomatenpuree

1 el Italiaanse kruiden

olijfolie

peper, zout

handje geraspte kaas naar keuze (zoals Mozzarella of een Italiaanse mix)

6-8 kerstomaten

verse basilicum

handje geraspte parmezaan

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de tomatenpuree met een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Smeer het uit over je naanbrood. Strooi er de geraspte kaas overheen. Halveer vervolgens de kerstomaten en leg deze met de binnenkant naar boven op het naanbrood. Verdeel enkele blaadjes basilicum over de tomaatjes en strooi flink wat geraspte parmezaan er overheen. Werk af met een klein scheutje olijfolie en eventueel wat extra Italiaanse kruiden of oregano.

Bak 7-8 minuten of totdat je kaas gesmolten en mooi goudbruin is. Serveer en laat het smaken!

Tips:

  • Je kan naanbrood tegenwoordig in zowat alle winkels terug vinden. Het ligt vaak in de buurt van de burgerbroodjes etc. Ga zeker ook eens langs bij de lokale Turkse winkel want daar liggen er vaak artisanale die verrukkelijk zijn. Het is ook niet zo moeilijk om zelf te maken. Je vindt veel recepten hiervoor online terug!
  • Je kan gemakkelijk variëren en ingrediënten zoals scampi, tonijn, ham, champignons, artisjok,.. toevoegen. Eigenlijk de smaken van je lievelingspizza maar dan op een stuk naanbrood.
  • De pizza is stiekem ook best lekker koud de volgende dag!

Liefs,

Laurence

Moest je zin gekregen hebben in nog meer comfortfood. Kijk dan zeker eens naar deze verrukkelijke kroketjes met spek en erwtjes of deze populaire bladerdeegtaart met kruidenkaas en asperges. Je kan natuurlijk ook mijn kookavonturen dagelijks mee volgen via Instagram of Tiktok!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Naanpizza

As Cooked By Ginger
Een heerlijke naanpizza die doet watertanden. Een stukje naanbrood met tomatensaus en al je favoriete toppings. Hmmm, genieten!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 1 naanpizza

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 stuk naanbrood
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper, zout
  • 1 handvol geraspte kaas bv mozzarella, Italiaanse mix
  • 6-8 kerstomaten gehalveerd
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 1 handje parmezaan geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de tomatenpuree met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout en meng. Smeer het uit over het naanbrood.
  • Strooi er de geraspte kaas over en leg daarop de gehalveerde kerstomaten met de binnenkant naar boven.
  • Leg de basilicum tussen de kerstomaatjes door en bestrooi het geheel met de parmezaan.
  • Besprenkel met wat olijfolie en eventueel wat extra Italiaanse kruiden of oregano.
  • Bak 7-8 minuten of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer meteen!
Trefwoord Naanbrood, Pizza

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept