Aperitief: Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes
Haaaa, het is vrijdag. We hebben weer goed gewerkt deze week en nu mogen we genieten. Gezellig aperitieven. Ik aperitief steevast op vrijdag. Of dat nu met het lief, familie of vrienden is, dat verschilt. De enige constante is dàt het gebeurt. Op vrijdag, als ik op de trein zit onderweg naar huis, kijk ik echt al uit naar mijn glaasje cava en een lekker hapje. Heerlijk toch? En eigenlijk is dat gewoon uitkijken naar de sfeer die errond hangt. Gezelligheid. Dat is wat het zo leuk maakt. Vandaag werk ik met ingrediënten die heerlijk samengaan. Ze zijn alle drie op zich al erg lekker, maar samen zijn ze geweldig. Een smaakbommetje. Wat honing en een nootje erbij en we hebben het weekend weer goed ingezet.
Benodigdheden, voor 10 stokjes:
1/2 peer
5 vellen prosciutto
een stuk gorgonzola waar je 10 blokjes uit kan snijden
honing
walnoten
10 tandenstokers
Bereiding:
De bereiding is easy. Het is niet echt koken, eerder snij- en prikwerk. Schil de peer. Snijd de peer en de kaas in tien blokjes en scheur de prosciutto in tien velletjes. Prik eerst een stukje peer op het stokje. Rol een velletje ham op en prik dit als tweede erop. Eindig met een blokje gorgonzola. Verkruimel de walnoten door ze kort in de blender te mixen tot grove kruimel. Schik de stokjes op een bord, doe op elk stokje wat honing en strooi er de noten over.
Heerlijk.
Fijn weekend!
One Comment
Pingback: