• Aperitief,  Feestdagen

    Risottoballetjes

    Risottoballetjes, ook wel gekend als arancini, zijn verrukkelijke gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Het is een Italiaanse fingerfood die populair is op feestjes en bij gezellige tafelmomenten. Ik vind het vooral een geweldig lekkere manier om restjes risotto mee op te werken. Zo ongeveer het lekkerste zero waste gerechtje dat er bestaat. Kerst Voor dit gerecht gebruikte ik een ietwat…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Loaded witte bonen dip

    Loaded witte bonen dip. Jullie kennen het vermoedelijk al, de loaded hummus. Een bordje hummus met verschillende lekkere toppings erop. Brood erin dippen en hmmmm! Zo maakte ik deze loaded hummus met pistaches en granaatappel al eens. Super lekker! Toen ik eens een witte bonendip wilde maken, bedacht ik me hoe lekker dat zou zijn als we er meteen een…

  • Comfortfood,  Vlees

    Hertenburger met veenbessen

    Hertenburger met veenbessen. Ik ging op mijn wekelijks ‘Tourke Delhaize’ en nam mee… Hertenburgers en veenbessensaus. Want come on,.. daar loop je niet zomaar aan voorbij zonder op zijn minst even te twijfelen of je het meeneemt of niet. Bij de Delhaize slagerij hadden ze net verse hertenburgers gemaakt en er lag een pakje veenbessensaus bij dus ik dacht: Hamburger,…

  • Soep,  Super Healthy,  Veggie

    Snelle ramen met tofu

    Een heerlijke, snelle ramen met tofu, paksoi en champignons. Te lekker en voor mij persoonlijk écht comfortfood. Een heerlijke, dampende kom soep met noedels en groentjes. Wie wordt daar nu niet helemaal happy van? Ik alvast wel! Deze variant is extra easy peasy om te maken want we werken met een voorgemaakte fond voor ramen waardoor de smaken van de…

  • Ontbijt,  Snacks

    Gebakken havermout met braambessen

    Deze gebakken havermout met braambessen en sinaasappel is een gezond toppertje. Het is een super voedzaam ontbijtje dat je lang een verzadigd gevoel bezorgt en toch is het fris, niet te zwaar en kan je er gemakkelijk mee experimenteren. De basis? Melk & havervlokken Melk Alles begint met melk, ook dit gerechtje. Je mengt eigenlijk alle ingrediënten en bindt het…

  • Comfortfood,  Veggie

    Veggie chili met zoete aardappel

    Veggie chili met zoete aardappel. Wat kan een chili toch smaken van tijd tot tijd. De combinatie van bonen, tomaat en goed veel kruiden met die overheerlijke toppings à volonté erover. Hmmm, genieten! Comfortfood op z’n best. Voor een kom chili met zure room, avocado en tortilla’s mag je me àltijd wakker maken. Chili sin carne We maken een chili…

  • Lunch

    Broodje uit de oven met pesto en mozzarella

    Een héérlijk broodje uit de oven met pesto en mozzarella. Echt eentje om vingers en duimen af te likken. Er zit tomaat, basilicum en prosciutto in en het is ZO lekker. Zomer op haar best! Summer feeling Weinig gerechten die meer ‘het is zomer’ schreeuwen dan gerechten met tomaat, mozzarella en pesto. Een frisse salade on the side, eventueel een…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Brownie wafels

    OMG, deze brownie wafels zijn ZO lekker. Echt zo één van die gebakjes waarbij het super moeilijk is om eraf te blijven. Ze lagen hier thuis in een koekendoos en ik zag alle gezinsleden om de zoveel richting de koekendoos op het aanrecht trekken. Mezelf inbegrepen. Chocolade De intense chocoladesmaak met de smeuïge textuur van brownie en nog extra chocolate…

  • Drank

    Snelle frozen Margarita

    Deze snelle frozen Margarita is een tikkeltje anders dan de gewone frozen Margarita. Hij wordt namelijk niet gemaakt door de drank met ijsblokjes te mixen, maar door sorbet te gebruiken. Zo is deze cocktail met slechts enkele ingrediënten op een minuutje klaar. Het feest kan dus al meteen beginnen! Sorbet Ik heb de snelle frozen Margarita met zowel de frambozensorbet…