-
12 Feestelijke desserts
Ahhh, dessert. De grande finale. Het moment waarop iedereen roept “oh nee, ik kan echt niet meer”… en dan toch met veel plezier nog een stukje neemt. En gelijk hebben ze. Want feestelijke desserts zijn nu eenmaal het allerbeste deel van het menu, toch? Speciaal voor jullie koos ik 12 feestelijke desserts uit die perfect passen bij een kerstavond die…
-
14 Hoofdgerechten voor een heerlijke kerst
Hoofdgerechten voor kerst: hét moment waarop de gastvrouw of -heer even hoopt dat alles nog warm is, mooi op het bord komt en vooral… lekker is. Maar geen stress, ik heb een selectie gemaakt die er heerlijk uitziet zonder dat je er uren voor in de keuken moet staan. Deze lijst met feestelijke hoofdgerechten voor kerst zit vol toppers die…
-
10 Voorgerechten voor de feestdagen
Feestelijke voorgerechten zetten voor mij meteen de toon van een kerstmenu. Iedereen heeft z’n plekje gevonden, er wordt geproost en het wordt meteen heerlijk druk… en dan verschijnt dat eerste, prachtig geserveerde bordje. Love it! Daarom verzamelde ik voor jullie 10 feestelijke voorgerechten die perfect passen in dat warme, gezellige plaatje: makkelijk, origineel, licht genoeg om ruimte te laten voor…
-
20 Feestelijke kersthapjes
Haaa, de feestdagen! Mijn favoriete periode om helemaal los te gaan in de keuken. Kerst draait voor mij om gezelligheid, leuke gesprekken, prachtige tafels… én hapjes. Veel hapjes. En omdat iedereen graag inspiratie opdoet, deel ik hier mijn 20 feestelijke kersthapjes die altijd scoren. Want geef toe: een feestavond die begint met een tafel vol heerlijke hapjes… daar wordt iedereen…
-
Panna cotta met geitenkaas
Panna cotta met geitenkaas. Ik hoor jullie al denken: huh? Maar ik ben hier om je te vertellen dat als je de geitenkaas goed doseert, het een hele subtiele en super lekkere smaak aan je panna cotta kan geven. Ik beloof dat het lekker is! Je moet natuurlijk wel geitenkaas lusten.. Verder gaat er pistachepasta, frambozencoulis, verse frambozen en witte…
-
Tagliatelle met boschampignons en mascarpone
Comfortfood on a plate, deze tagliatelle met boschampignons en mascarpone. Wat een toppertje dit! Het is creamy, vol van smaak en dé perfecte pasta voor op een herfstachtige avond. Boschampignons staan voor mij gelijk aan herfst. Ze zijn zo krachtig van smaak en gaan heel goed samen met vlees en romige, cheesy sauzen. Toen ik een tijdje geleden een potje…
-
Poptarts met aardbei
Poptarts met aardbei. Ik vermoed dat niet iedereen meteen weet wat een poptart is dus ik vertel het jullie graag. Het is een populaire Amerikaanse zoete snack. Je kan het in alle winkels kopen en vaak wordt het voor het eten nog kort in de broodrooster gedaan. Het is een koekachtig deeg, gevuld met een bepaalde vulling en vaak afgewerkt…
-
Boerenkost op de bakplaat
Boerenkost op de bakplaat,.. Klinkt dat nu niet fantastisch? Laat het me je vertellen. Het klinkt niet alleen fantastisch, het is het ook echt! Vlaamse boerenkost à la vleesje, patatjes, groentjes,.. Het staat hier niet zo vaak op tafel, maar àls we het nog eens eten, dan smaakt het zo goed! Nu, je hebt er altijd best wat potten en…
-
Pompoenkoekjes
Deze pompoenkoekjes zijn geweldig lekker! Kruidig, zacht, chewy,… Alles wat je wilt van herfstachtige pompoenkoekjes. Tijdens de jaren dat wij in de States woonden, viel het me op hoe Amerikanen dol zijn op alles met pompoenkruiden. Pumpkin spice latte, pumpkin pie, pumpkin pie cinnamon rolls,… In de supermarkten staan in de herfst de rekken vol met blikken pompoenpuree. Iets dat…
-
Penne met prei
Gemakkelijker dan deze penne met prei gaat het niet worden. Amper 6 ingrediënten en 15 minuten werk kost het om deze pasta te maken. Bovendien is hij bijzonder goedkoop en gemakkelijk om te maken. Een koud kunstje! En het levert een smaakvolle maaltijd op. Wat wilt een mens nog meer. Prei Ik had al een tijdje 2 preistengels in mijn…