Maar dat is tof!

En dan plots sta je in het Delhaize Magazine. Opnieuw!

Hebben jullie het Delhaize Magazine al gezien deze maand? Want er staat weer een Gingertje in. Een fris, zomers, kleurrijk gerechtje met vis deze keer. Wat was het thema?

Fishsticks

De klassieke Fish & Chips, die kennen we allemaal. Lekker vettig. Af en toe doe ik wel van ‘hoe vettiger, hoe prettiger’, maar toch niet zo heel vaak. Daarom ging ik voor een frissere variant van de fishsticks. Een kruidig gepaneerd stukje vis met quinoa en groentjes. Een smakelijke bowl om U tegen te zeggen.

Ik vind het persoonlijk altijd een hele eer om in het magazine te mogen staan. Ik vind het één van de mooiste food magazines. De liefde voor eten spat er vanaf en er staan zoveel leuke gerechtjes, tips & tricks, reisverslagen,… in. En één van die leuke gerechtjes in deze editie is er eentje van mij. Fier, hoor!

Welk gerechtje is dat dan?

Een kleurrijke bowl met gepaneerde vis, quinoa en groentjes.

IMG_4625
Mijn styling at home, voor ik het in Fotostudio Wauters maakte.

Wat heb je nodig? (2 personen – alles te verkrijgen bij Delhaize)

Voor de vis:

2 pladijsfilets

1 ei

paneermeel

bloem

komijn, paprikapoeder, chilipoeder

Voor de koolsalade:

1/2 rode kool

200 ml ciderazijn

75 g suiker

Voor de mangosalsa:

1/2 rode ui

1 mango

1/2 limoen

15 g verse koriander

peper, zout

Voor de dressing: 

1/2 limoen

150 g Griekse yoghurt

1 el mayonaise

1 tl honing

15 g verse koriander

peper, zout

Voor de afwerking: 

150 g quinoa (100 g gewone, 50 g rode)

pompoenpitten,

sesamzaadjes

enkele korianderblaadjes

D37_BLOGNL 3
Helemaal in mijn (zwangere) sas tijdens het koken. Pssst, wat doe je wanneer je hoogzwanger bent op een shoot maar niet meer zal zijn als het artikel uitkomt? De babybump verstoppen achter een berg kruiden, natuurlijk!

Wat moet je doen?

Voor de koolsalade: 

Haal de rode kool door de mandoline. Voeg de suiker toe aan de ciderazijn (in een grote mengkom) en klop met de garde tot de suiker opgelost is. Voeg dan de rode kool toe, meng goed en doe alles in een steriele weckpot. Laat dit ongeveer een uurtje staan in de koelkast.

Voor de mangosalsa:

Snijd de mango in blokjes, versnipper de rode ui en koriander en meng. Voeg het sap van de limoen toe en kruid stevig met peper en zout.

Voor de dressing: 

Doe alle ingrediënten samen in een foodprocessor of blender en mix tot een glad geheel.

Voor het samenstellen van het gerecht:

Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op de verpakking. Laat volledig afkoelen. Bebloem de visfilets. Klop een ei los in een bord en doe flink wat paneermeel op een ander bord. Voeg aan het paneermeel een flinke snuf komijn en paprikapoeder toe en een klein beetje chilipoeder en meng. Haal de vis door het ei en zorg ervoor dat ze volledig vol hangen. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Ze moeten volledig rondom een korstje hebben.

D37_BLOGNL
Foto door Studio Wauters

Verhit een flinke klont boter in een braadpan. Bak de vis krokant (zo’n 4 minuten aan elke kant). Begin met het samenstellen van de bowl. Doe de quinoa, rode kool en mangosalsa in een mooie kom. Leg er de vis op en werk af met de dressing, extra koriander, pompoenpitten en sesamzaadjes.

Fris, kleurrijk, gezond en lekker.

Smakelijk!

Laurence

IMG_0479

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *