Ga terug

Zoete aardappel brownies

As Cooked By Ginger
Overheerlijke brownies op basis van zoete aardappel, dadels en havervlokken. Bijzonder geslaagd en ook een hit bij de kindjes!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 brownies

Equipment

  • 1 rechthoekige of vierkanten bakvorm

Ingrediënten
  

  • 500 g zoete aardappel = gewicht mét schil
  • 180 g medjool dadels ontpit
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g havermeel je kan havervlokken gewoon mixen tot meel
  • 40 g cacaopoeder
  • snuf zout
  • 60 g chocoladedruppels
  • 150 g pure chocolade

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar in 6-8 minuten ongeveer. Giet in een zeef en laat uitlekken en afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de zoete aardappel in de foodprocessor met de dadels, ahornsiroop en vanille en mix volledig glad. Je moet hiervoor enkele minuten mixen en af en toe met de pannenlikker de randen afschrapen.
  • Meng het amandelmeel, havermeel, cacaopoeder en zout in een grote mengkom. Giet er de zoete aardappel mengeling bij en meng goed. Voeg de chocoladedruppels toe en meng een laatste keer.
  • Vet je bakvorm in en leg er een vel bakpapier in. Doe er het deeg in en verdeel gelijkmatig met de pannenlikker.
  • Bak 30 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Smelt de pure chocolade en giet deze over de afgekoelde brownies. Verdeel gelijkmatig en zet een uurtje in de koelkast.
  • Snijd in stukken en laat het smaken!
Trefwoord Chocolade, Zoete aardappel