Ga terug
een grote pan met hoge randen waarin tagliatelle zit met boontjes, rode peper en parmaham. Afgewerkt met geroosterde amandelschilfers en parmezaan.

Tagliatelle met boontjes en parmaham

As Cooked By Ginger
Deze tagliatelle met boontjes en parmaham is een heerlijke, smeuïge pasta boordevol smaak. De combinatie van de boontjes, citroen, rode peper en parmaham is fantastisch lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 pan met hoge randen

Ingrediënten
  

  • 230 g tagliatelle
  • 250 g prinsessenbonen in 3 gesneden
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 6 sneden parmaham in reepjes getrokken
  • 150 ml witte wijn droge
  • 1/2 blokje vleesbouillon verkruimeld
  • 40 g parmezaan geraspt
  • zeste 1/2 citroen
  • sap 1/2 citroen
  • 8 takjes peterselie versnipperd
  • 40 g amandelschilfers geroosterd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng gezouten water aan de kook voor de pasta.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de boontjes en rode peper in aan. Kruid met peper en zout.
  • Voeg na een 4 tal minuten de reepjes parmaham toe en bak 1-2 minuten mee.
  • Giet de witte wijn in de pan en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • Meng en laat lichtjes uitkoken. Zorg ervoor dat er niet teveel vocht verdwijnt. Zet het vuur wat lager en zet de deksel op de pan.
  • Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Houd een flinke pollepel kookvocht apart voordat je de pasta afgiet.
  • Voeg vervolgens de tagliatelle, parmezaan, zeste en sap van de citroen en peterselie toe. Kruid met peper en meng goed. Leng aan met kookvocht van de pasta om het geheel extra smeuïg te maken.
  • Schep op en werk af met lekker veel geroosterde amandelschilfers en extra parmezaan.
Trefwoord Boontjes, Parmaham, Tagliatelle