Bovenaanzicht van een grote pan met tagliatelle erin met boontjes, parmaham, rode peper en citroen. Afgewerkt met geroosterde amandelschilfers en parmezaan.
Pasta,  Vlees

Tagliatelle met boontjes en parmaham

Deze tagliatelle met boontjes en parmaham is verrassend lekker en heel gemakkelijk om te maken. Alles staat in een handomdraai op tafel en yum, wat een toppertje.

Boontjes doen ons vaak aan de Vlaamse klassieke keuken denken. Boontjes met worst en patatjes. Kan van tijd tot tijd zo smaken, maar boontjes zijn zoveel veelzijdiger dan dat! Je kan ze koken, spoelen onder koud water en in salades gebruiken bijvoorbeeld. Je kan er ook mee wokken én.. ze onder de pasta draaien.

En dat deed ik dus met deze pasta. Heel lekker in combinatie met de zoute parmaham en de citroen die ik er ook bij doe. We gaan aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • Tagliatelle: een andere pasta naar keuze kan natuurlijk ook. Ik zou wel voor lange slierten gaan.
  • Boontjes: prinsessenboontjes om preciezer te zijn
  • Parmaham
  • Rode peper
  • Vleesbouillonblokje
  • Parmezaan
  • Citroen
  • Witte wijn: droge
  • Peterselie: kraakverse krulpeterselie
  • Amandelschilfers

Wat moet je doen?

Start met het voorbereiden van alle ingrediënten. Dan gaat het koken vlotter. Snijd de boontjes allemaal in 3, versnipper de rode peper en peterselie, rasp de parmezaan alvast en rooster ook de amandelschilfers. Trek de parmaham in reepjes en breng water aan de kook voor de tagliatelle.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de boontjes en rode peper in aan. Kruid met peper en zout.

Voeg de parmaham toe en bak goed aan. Giet er dan de witte wijn bij, samen met de verkruimelde bouillon en laat wat uitkoken. Zet het vuur lager.

Kook de tagliatelle. Houd een flinke pollepel van het kookvocht apart voordat je de pasta afgiet.

Voeg de pasta toe aan de pan, gevolgd door het sap van de citroen, zeste van de citroen, peterselie en parmezaan. Meng en leng aan met kookvocht van de pasta. Kruid met peper en meng nog eens goed.

Schep op en werk af met de amandelschilfers en extra parmezaan. Enjoy!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Kookvocht: Voor deze pasta is het belangrijk dat je een flinke pollepel van het kookvocht van de pasta bij houdt. Hierbij is het belangrijk dat je water goed gezouten is.
  • Amandelschilfers: Laat deze zeker niet weg, ze zijn een waardevol component in de smaakervaring!
  • Extra creamy: Wil je de pasta toch wat romiger? Een lepeltje kruidenkaas of mascarpone gaat zeker lekker zijn bij deze pasta.
  • Gerookte zalm: Wissel de parmaham eens af met gerookte zalm. Zeker zo lekker!
  • Op voorhand maken: Je kan de pasta volledig op voorhand maken. Houd dan wat extra kookvocht bij de hand en giet een scheutje in je bord vooraleer je het opwarmt. Dat gezegd zijnde is de pasta op z’n best à la minute.
  • Bewaren: De pasta blijft nog 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maximum maar één keer opnieuw op.

Dol op snelle en lekkere pasta’s? Check dan deze gerechten eens.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

een grote pan met hoge randen waarin tagliatelle zit met boontjes, rode peper en parmaham. Afgewerkt met geroosterde amandelschilfers en parmezaan.

Tagliatelle met boontjes en parmaham

As Cooked By Ginger
Deze tagliatelle met boontjes en parmaham is een heerlijke, smeuïge pasta boordevol smaak. De combinatie van de boontjes, citroen, rode peper en parmaham is fantastisch lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 pan met hoge randen

Ingrediënten
  

  • 230 g tagliatelle
  • 250 g prinsessenbonen in 3 gesneden
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 6 sneden parmaham in reepjes getrokken
  • 150 ml witte wijn droge
  • 1/2 blokje vleesbouillon verkruimeld
  • 40 g parmezaan geraspt
  • zeste 1/2 citroen
  • sap 1/2 citroen
  • 8 takjes peterselie versnipperd
  • 40 g amandelschilfers geroosterd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng gezouten water aan de kook voor de pasta.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de boontjes en rode peper in aan. Kruid met peper en zout.
  • Voeg na een 4 tal minuten de reepjes parmaham toe en bak 1-2 minuten mee.
  • Giet de witte wijn in de pan en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • Meng en laat lichtjes uitkoken. Zorg ervoor dat er niet teveel vocht verdwijnt. Zet het vuur wat lager en zet de deksel op de pan.
  • Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Houd een flinke pollepel kookvocht apart voordat je de pasta afgiet.
  • Voeg vervolgens de tagliatelle, parmezaan, zeste en sap van de citroen en peterselie toe. Kruid met peper en meng goed. Leng aan met kookvocht van de pasta om het geheel extra smeuïg te maken.
  • Schep op en werk af met lekker veel geroosterde amandelschilfers en extra parmezaan.
Trefwoord Boontjes, Parmaham, Tagliatelle

6 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept