Salade met makreel en sinaasappel
As Cooked By Ginger
Een frisse en voedzame salade met makreel en sinaasappel. Een verrassende combinatie die heel goed werkt! Smakelijk!
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Voor de salade
- 2 blikjes makreel natuur
- 2 sinaasappels
- 100 g rucola
- 1/2 komkommer in halve schijfjes
- 16 radijzen in dunne schijfjes
- 16 kalamata olijven grof gehakt
- 3 el sesamzaadjes geroosterd
- 1 bakje tuinkers
Voor de vinaigrette
- sap 1/2 sinaasappel
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing of agavesiroop
- peper, zout
Laat de makreel uitlekken.
Snijd de schil van de sinaasappels. Probeer hierbij zoveel mogelijk wit en zo weinig mogelijk vruchtvlees te verwijderen. Snijd nadien in schijfjes.
Meng in een grote slakom de rucola, komkommer, radijzen en kalamata olijven en spreid uit op een grote schotel.
Leg daarop de schijfjes sinaasappel, gevolgd door de makreel.
Meng alle ingrediƫnten voor de vinaigrette en besprenkel de salade ermee.
Werk af met de tuinkers en geroosterde sesamzaadjes. Smakelijk!