Ga terug
grote ovalen schotel met een salade van rucola, makreel en sinaasappel. Afgewerkt met geroosterde sesamzaadjes en tuinkers.

Salade met makreel en sinaasappel

As Cooked By Ginger
Een frisse en voedzame salade met makreel en sinaasappel. Een verrassende combinatie die heel goed werkt! Smakelijk!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de salade

  • 2 blikjes makreel natuur
  • 2 sinaasappels
  • 100 g rucola
  • 1/2 komkommer in halve schijfjes
  • 16 radijzen in dunne schijfjes
  • 16 kalamata olijven grof gehakt
  • 3 el sesamzaadjes geroosterd
  • 1 bakje tuinkers

Voor de vinaigrette

  • sap 1/2 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • peper, zout

Instructies
 

  • Laat de makreel uitlekken.
  • Snijd de schil van de sinaasappels. Probeer hierbij zoveel mogelijk wit en zo weinig mogelijk vruchtvlees te verwijderen. Snijd nadien in schijfjes.
  • Meng in een grote slakom de rucola, komkommer, radijzen en kalamata olijven en spreid uit op een grote schotel.
  • Leg daarop de schijfjes sinaasappel, gevolgd door de makreel.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de vinaigrette en besprenkel de salade ermee.
  • Werk af met de tuinkers en geroosterde sesamzaadjes. Smakelijk!
Trefwoord Salade