Salade carpaccio
As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade carpaccio, zoals ik hem zelf altijd maak. Een favoriet ten huize Ginger!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
- 50 g rucola
- 50 g gemengde sla kies voor een donkere mengeling
- 8 half zongedroogde tomaten in stukjes
- 16 kerstomaten in vier gesneden
- 1/2 komkommer in kleine blokjes
- 20 tal olijven mengeling van groene/zwarte/kalamata
- 20 g pijnboompitten geroosterd
- 20 g zonnebloempitten geroosterd
- 100 g parmezaanschilfers
- 300 g rundercarpaccio
- balsamicocrème
- peper, flakey zeezout, zout
- olijfolie
Meng de rucola, gemengde sla, half zongedroogde tomaten, kerstomaten, komkommer, olijven, pijnboompitten, zonnebloempitten en parmezaanschilfers.
Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Spreid de carpaccio uit over twee borden. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en het flakey zeezout.
Verdeel de salade erover.
Werk af met balsamicocrème. Smakelijk!