Ga terug
Vooraanzicht van een bord met carpaccio en daarop een grote salade afgewerkt met balsamicocrème

Salade carpaccio

As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade carpaccio, zoals ik hem zelf altijd maak. Een favoriet ten huize Ginger!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 g rucola
  • 50 g gemengde sla kies voor een donkere mengeling
  • 8 half zongedroogde tomaten in stukjes
  • 16 kerstomaten in vier gesneden
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 20 tal olijven mengeling van groene/zwarte/kalamata
  • 20 g pijnboompitten geroosterd
  • 20 g zonnebloempitten geroosterd
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 300 g rundercarpaccio
  • balsamicocrème
  • peper, flakey zeezout, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Meng de rucola, gemengde sla, half zongedroogde tomaten, kerstomaten, komkommer, olijven, pijnboompitten, zonnebloempitten en parmezaanschilfers.
  • Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  • Spreid de carpaccio uit over twee borden. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en het flakey zeezout.
  • Verdeel de salade erover.
  • Werk af met balsamicocrème. Smakelijk!
Trefwoord Carpaccio