Champignonsaus
As Cooked By Ginger
Een heerlijke champignonsaus zonder room om bij al je feestelijke en minder feestelijke gerechtjes te serveren. Kom maar op met die kroketten!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Voor de champignons
- 250 g champignons in dunne schijfjes
- 1 tl tijm
- 1 klontje boter
- peper, zout
Voor de saus
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 500 ml kipbouillon of fond runderfond kan ook
- 1 el sojasaus
- peper
Verhit voor de champignons een klontje boter in een grote pan. Bak de champignons goudbruin en kruid met peper, zout en tijm. Haal uit de pan.
Voeg voor de saus de 30 g boter toe aan de pan, laat smelten en voeg de bloem toe. Meng snel tot een roux en giet er vervolgens al roerend de fond bij. Dik al roerend in tot de gewenste dikte en giet de sojasaus erbij.
Voeg de champignons toe wanneer je saus de gewenste dikte bereikt heeft, meng en serveer.
Trefwoord Champignons, Saus