Ga terug

Champignonsaus

As Cooked By Ginger
Een heerlijke champignonsaus zonder room om bij al je feestelijke en minder feestelijke gerechtjes te serveren. Kom maar op met die kroketten!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Porties 500 ml

Equipment

  • Garde

Ingrediƫnten
  

Voor de champignons

  • 250 g champignons in dunne schijfjes
  • 1 tl tijm
  • 1 klontje boter
  • peper, zout

Voor de saus

  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml kipbouillon of fond runderfond kan ook
  • 1 el sojasaus
  • peper

Instructies
 

  • Verhit voor de champignons een klontje boter in een grote pan. Bak de champignons goudbruin en kruid met peper, zout en tijm. Haal uit de pan.
  • Voeg voor de saus de 30 g boter toe aan de pan, laat smelten en voeg de bloem toe. Meng snel tot een roux en giet er vervolgens al roerend de fond bij. Dik al roerend in tot de gewenste dikte en giet de sojasaus erbij.
  • Voeg de champignons toe wanneer je saus de gewenste dikte bereikt heeft, meng en serveer.
Trefwoord Champignons, Saus