Amandel-ricottataart
As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge amandel-ricottataart. Een mix tussen kaastaart en cake die je gewoon moet geproefd hebben!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Gebak
Keuken Belgisch
- 120 g boter zacht en in blokjes
- 170 g suiker
- 100 g bloemsuiker extra voor afwerking
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren gesplitst
- 120 g amandelmeel
- 120 g spelt- of patisseriebloem
- 300 g ricotta
- 50 g amandelschilfers
Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe de boter, gewone suiker en 1 zakje vanillesuiker in de keukenmachine en laat 5 minuten draaien.
Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe en meng steeds tussendoor.
Voeg het amandelmeel en speltmeel (of patisseriebloem) toe en meng het onder het deeg.
Meng de ricotta met het 2e zakje vanillesuiker en voeg toe. Meng tot een glad mengsel.
Klop de eiwitten bijna stijf, voeg er de bloemsuiker aan toe en klop volledig stijf. Spatel voorzichtig onder het beslag.
Giet in een ingevette en bebloemde bakvorm van 24 cm. Bestrooi met de amandelschilfers en bak 45 minuten.
Laat volledig afkoelen en serveer.
- Baktijden kunnen variëren tussen ovens. Komt je prikker na 45 minuten niet droog uit de cake, zet hem dan per 5 minuten bij.
Trefwoord Amandel, Cake, Ricotta, Taart