Ga terug

Amandel-ricottataart

As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge amandel-ricottataart. Een mix tussen kaastaart en cake die je gewoon moet geproefd hebben!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 120 g boter zacht en in blokjes
  • 170 g suiker
  • 100 g bloemsuiker extra voor afwerking
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren gesplitst
  • 120 g amandelmeel
  • 120 g spelt- of patisseriebloem
  • 300 g ricotta
  • 50 g amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de boter, gewone suiker en 1 zakje vanillesuiker in de keukenmachine en laat 5 minuten draaien.
  • Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe en meng steeds tussendoor.
  • Voeg het amandelmeel en speltmeel (of patisseriebloem) toe en meng het onder het deeg.
  • Meng de ricotta met het 2e zakje vanillesuiker en voeg toe. Meng tot een glad mengsel.
  • Klop de eiwitten bijna stijf, voeg er de bloemsuiker aan toe en klop volledig stijf. Spatel voorzichtig onder het beslag.
  • Giet in een ingevette en bebloemde bakvorm van 24 cm. Bestrooi met de amandelschilfers en bak 45 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en serveer.

Notities

  • Baktijden kunnen variëren tussen ovens. Komt je prikker na 45 minuten niet droog uit de cake, zet hem dan per 5 minuten bij. 
Trefwoord Amandel, Cake, Ricotta, Taart