Ga terug
Grote kom pastasalade met spirelli, minigehaktballetjes, parmezaan, mozzarella, kerstomaatjes en heel veel basilicum.

Pastasalade met gehaktballetjes

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, zomerse pastasalade met gehaktballetjes waar iedereen dol op zal zijn. Eentje om van te smullen! Eventueel met een stukje brood on the side. Enjoy!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 450 g varkensrundsgehakt
  • 1 ei
  • 30 g geraspte parmezaan
  • paneermeel
  • 250 g spirelli
  • 125 g mozzarella in stukjes gescheurd
  • 60 g parmezaanschilfers
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
  • 20 tal kerstomaten in vier gesneden
  • 1 plantje basilicum versnipperd
  • 100 g kalamata olijven grof gehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 snuf chilivlokken hoeveelheid aanpassen naar smaak
  • peper, zout
  • olijfolie
  • bakboter

Instructies
 

  • Meng het gehakt met het ei en de geraspte parmezaan. Voeg paneermeel toe tot je een stevige mengeling krijgt waar je gemakkelijk balletjes van kan rollen.
  • Rol in kleine balletjes (ter grootte van gehaktballetjes voor soep ongeveer). Korst aan in boter en olijfolie op hoog vuur en laat dan verder garen op laag vuur. Laat volledig afkoelen.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en doe in een grote mengkom.
  • Voeg er de gehaktballetjes, mozzarella en parmezaanschilfers aan toe.
  • Gevolgd door de pijnboompitten, kerstomaten, basilicum en olijven.
  • Meng en kruid met peper, zout, oregano, basilicum en chilivlokken.
  • Besprenkel met een kwaliteitsvolle olijfolie en meng nog eens. Enjoy!
Trefwoord Gehaktballen, Pasta, Pastasalade