Ga terug
Ovenschotel met gnocchi, broccoli, gehakt en mozzarella

Ovenschotel met gnocchi, gehakt en broccoli

As Cooked By Ginger
Wat een comfortfood, deze ovenschotel met gnocchi, gehakt en broccoli. Super fijn om op deze manier eens gnocchi klaar te maken. Verrassend lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen
  • 1 Kookpot
  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 g gnocchi
  • 450 g varkenskalfsgehakt
  • 1 broccoli in roosjes
  • 250 ml room
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 tl basilicum
  • 125 g mozzarella = 1 bol
  • peper, zout
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en breng een pot gezouten water aan de kook. Zet alle ingrediënten klaar.
  • Doe de broccoliroosjes in het kokend water en verhit een klontje boter in de pan met hoge randen.
  • Bak het gehakt erin gaar en wanneer dit gebeurd is, voeg dan de gnocchi toe.
  • Bak goudbruin en kruid met peper en zout. Zet vervolgens het vuur wat lager.
  • Voeg de room toe, samen met het currypoeder en basilicum. Laat pruttelen en inkoken tot een smeuïg sausje.
  • Schep de broccoli met een schuimspaan uit het water en schep meteen over in de pan. Laat hierbij wat van het kookvocht meekomen zodat het in de saus belandt.
  • Meng de broccoliroosjes onder de saus en laat het geheel nog eventjes pruttelen.
  • Schep alles over in een ovenschaal, scheur de bol mozzarella met je handen in stukken en verdeel deze erover.
  • Bak 15 minuten of totdat de kaas ene mooi goudbruin kleurtje begint te krijgen.
  • Laat kort rusten en serveer.
Trefwoord Gnocchi