Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de gezeefde bloem met de suiker, vanillesuiker en het zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een deegbal. Wikkel deze in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Doe de appelblokjes in een grote mengkom. Meng de suiker, vanillesuiker, paneermeel, kaneel en kardemom en strooi bij de appelblokjes. Meng heel goed.
Voeg de rozijnen en walnoten toe aan de appelblokjes en meng nog een laatste keer.
Vet een springvorm van 22 of 24 cm in en bestrooi met bloem. Rol 2/3e van het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee. Vorm ook randjes tot bovenaan de vorm.
Verdeel de appelblokjes over de bodem en druk een beetje aan.
Rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak hiermee een ruitenpatroon op de taart.
Bestrijk met het losgeklopte ei en bak 60 minuten.
Eet lauw of koud, al dan niet met een bolletje ijs. Enjoy!