Ga terug

Karameltaart

As Cooked By Ginger
Deze heerlijke karameltaart gemaakt met zachte karamellen is echt to die for. Heel gemakkelijk om te maken en echt een toppertje van jewelste!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 40 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 springvorm van 22 cm met vel bakpapier op de bodem

Ingrediënten
  

  • 200 g petit beurre koekjes
  • 85 g boter
  • 300 g Soft Caramels of Caramelts van Werther's Original
  • 500 ml volle room gesplitst in 2x 250 ml
  • 4 blaadjes gelatine of 8 g gelatinepoeder
  • 1 zakje brésiliennenootjes ong. 70 g

Instructies
 

  • Mix de petit beurre koekjes in de blender tot fijne kruimels en smelt de boter. Giet bij de kruimels en meng goed.
  • Doe de mengeling op de bodem van de springvorm (leg er een vel bakpapier onder) en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Als je poeder gebruikt, doe dan 3 el water bij het poeder en laat 5 minuten rusten.
  • Doe de zachte karamellen (houd er 3 apart) samen met 250 ml volle room in een steelpan en smelt op middelmatig vuur tot één geheel.
  • Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme mengeling. Meng goed totdat de gelatine is opgelost. Als je poeder gebruikt, moet je gewoon de gelatinemengeling bij de warme gesmolten karamellen doen en ook al roerend laten smelten.
  • Laat 10-15 minuten rusten.
  • Klop de andere 250 ml volle room tot zachte pieken en spatel onder de karamelmengeling. Giet over de korst en laat minstens 4uur en liefst een nachtje opstijven in de koelkast.
  • Leg nadien de bodem van een kleinere springvorm in het midden van de taart en strooi brésiliennenootjes op de open taartrand. Houd dan een serveerring boven het midden van de taart en strooi er brésiliennootjes in.
  • Snijd de drie karamellen die je apart hield in stukjes en werk er de taart mee af. Smakelijk!
Trefwoord Karamel, Taart