Super lekkere, gezonde en voedzame bananenmuffins. Perfect als ontbijt of als tussendoortje. Ook perfect om in de boterhamdoos van de kindjes te doen. Smakelijk!
Verwarm de oven voor op 180°C en vet je muffinplaat in met boter en bestuif met bloem. Je kan ook gewoon bakpapiertjes gebruiken. Als je twee platen hebt, vet dan nog 6 extra gaatjes van de tweede muffinplaat in want we maken 18 muffins met dit deeg.
Prak de bananen zo fijn mogelijk met een vork.
Voeg er de yoghurt, ahornsiroop, eieren en vanille extract aan toe en meng stevig met de garde.
Mix de havervlokken in de blender tot een fijn meel en voeg toe aan het beslag, samen met de volkoren bloem, het bakpoeder en het zout.
Optioneel: Hak de chocolade in grove stukken en meng onder het beslag.
Verdeel over 18 gaatjes van 2 muffinplaten of bak in 2 keer af indien je maar één muffinvorm hebt. Bak 25 minuten, laat lauw worden en haal uit de vorm. Eet lauw of koud.