Ga terug

Kokosrotsjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke, klassieke kokosrotsjes. Afgewerkt met chocolade. Zoveel beter wanneer ze homemade zijn. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert, Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 18 kokosrotsjes

Equipment

  • 1 keukenmachine met garde opzetstuk of elektrische garde

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 170 g kokosrasp ook kokospoeder genoemd
  • 50 g pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe de eiwitten in de keukenmachine met het garde opzetstuk. Mix de eiwitten stijf. Meng ondertussen de vanillesuiker onder de suiker.
  • Wanneer de eiwitten bijna stijf zijn, voeg dan lepel per lepel de suikermengeling toe. Het is belangrijk dat dit lepel per lepel gebeurt dus voeg het zeker niet allemaal tegelijk toe.
  • Wanneer de suiker volledig toegevoegd is, laat dan nog enkele minuten draaien tot je een mooie, stevige meringue krijgt. Zachte pieken betekenen dat je meringue goed is. Een vloeibaar geheel betekent dat je nog even moet verder draaien.
  • Spatel er als laatste het kokospoeder onder en schep het geheel dan over in een spuitzak.
  • Knip de spuitzak voldoende groot open en spuit dan ongeveer 18 hoopjes op de bakplaat (leg er eerst een vel bakpapier op).
  • Bak 20 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Smelt de chocolade en sprenkel over de kokosrotsjes. Laat kort opstijven in de koelkast en bewaar ze vervolgens in een afgesloten doos op het aanrecht of eet op!
Trefwoord Kokos, Kokosrotsjes, Meringue