Ga terug

Galette met peer en kaneel

As Cooked By Ginger
Een super snelle en lekkere galette met peer en kaneel. Weinig ingrediënten, weinig werk en toch verrukkelijk lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 conference peren 3 peren als het grote exemplaren zijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 3 el lichtbruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • 1 el ruwe rietsuiker = optioneel
  • vanille-ijs = optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal je vel bladerdeeg uit de koelkast en laat op temperatuur komen terwijl je de vulling maakt.
  • Schil de peren en snijd in blokjes. Doe de blokjes in een mengkom en voeg er het maïszetmeel, lichtbruine suiker en kaneel aan toe. Meng goed.
  • Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Laat het op het vel bakpapier van de verpakking liggen. Prik met een scherp snijmes enkele gaatjes in het bladerdeeg en spreid vervolgens de fruitvulling gelijkmatig uit over het deeg.
  • Plooi de randjes van het bladerdeeg over de blokjes peer.
  • Klop het ei los en smeer er de randjes bladerdeeg mee in. Bestrooi (optioneel) met de ruwe rietsuiker. Bak 22 minuten in de oven.
  • Laat lichtjes afkoelen tot het lauw is of laat koud worden in de koelkast (naar keuze). Snijd in stukjes en eet op, eventueel met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!
Trefwoord Galette, Peer, Taart