Pindakaastaart
As Cooked By Ginger
Een super lekkere pindakaastaart boordevol smaak. Leuk om te maken, lekker om op te eten. Zoals het hoort bij taartjes!
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
4 uur uur
Totale tijd 5 uur uur 20 minuten min
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Voor de bodem
- 110 g geroosterde, ongezouten pindanoten
- 160 g havervlokken
- 80 g boter gesmolten
- 3 el ahornsiroop
Voor de tussenlaag
- 120 g pindakaas creamy/lopende
- 50 g bloemsuiker
- 40 g donkerbruine suiker
Voor de bovenste laag
- 450 g roomkaas
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 ml volle room
- 2 eieren
Voor de afwerking
- 3 el gezouten karamel
- 50 g geroosterde, ongezouten pindanoten grof gehakt
Voor de bodem
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de pindanoten en havervlokken in de blender fijn. Doe in een mengkom en voeg er de gesmolten boter en ahornsiroop aan toe. Meng goed.
Leg een vel bakpapier in de springvorm en vet de randen van de vorm lichtjes in. Doe het beslag erin en druk goed aan met een lepel. Bak 15 minuten en laat nadien volledig afkoelen.
Trefwoord Pindakaas, Taart