Ga terug

Pindakaastaart

As Cooked By Ginger
Een super lekkere pindakaastaart boordevol smaak. Leuk om te maken, lekker om op te eten. Zoals het hoort bij taartjes!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
4 uur
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 8 personen

Equipment

  • 1 Springvorm 22 cm diameter

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 110 g geroosterde, ongezouten pindanoten
  • 160 g havervlokken
  • 80 g boter gesmolten
  • 3 el ahornsiroop

Voor de tussenlaag

  • 120 g pindakaas creamy/lopende
  • 50 g bloemsuiker
  • 40 g donkerbruine suiker

Voor de bovenste laag

  • 450 g roomkaas
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70 ml volle room
  • 2 eieren

Voor de afwerking

  • 3 el gezouten karamel
  • 50 g geroosterde, ongezouten pindanoten grof gehakt

Instructies
 

Voor de bodem

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de pindanoten en havervlokken in de blender fijn. Doe in een mengkom en voeg er de gesmolten boter en ahornsiroop aan toe. Meng goed.
  • Leg een vel bakpapier in de springvorm en vet de randen van de vorm lichtjes in. Doe het beslag erin en druk goed aan met een lepel. Bak 15 minuten en laat nadien volledig afkoelen.

Voor de tussenlaag

  • Meng de creamy pindakaas met de suikers en lepel over de bodem. Spreid uit met je handen en verdeel gelijkmatig.

Voor de bovenste laag

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix glad. Giet over de pindakaaslaag en bak 40 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet nadien minstens 4u in de koelkast.

Voor de afwerking

  • Werk af met gezouten karamel en de grofgehakte pindanoten. Smakelijk!
Trefwoord Pindakaas, Taart